WeWereRock
Algoritma Kuralları
- Her işlem satırının, bir satır numarası olmalıdır.
- Adım adım tanımlanan çözümlemede bir ya da birden fazla adımın bir çok tekrarı gerekebilir. Bu durumda belirli bir işleme dönüş, o işlem satırının satır numarası yapılır.
- Eğer herhangi bir adımda bir şart gerekirse veya belirtilirse bu sağlanınca yapılacak işlemler, satır numarası verilerek veya devamında yapılabilir.
- Eğer şart sağlanmıyorsa; devamındaki işleme bakılmadan bir alt satıra geçilerek işlemler yapılır.
- Algoritmada eşit (=) işaretinin anlamı eşitliğin sağındakileri hesaplayarak sol taraftaki değişkene aktar anlımana gelmektedir.
- Seçilen değişkenler anlamlı olmalıdır.
Teoriyi pratiğe dökmek gerekirse daha öncede açtığım konuda verdiğim örneklerdeki gibi yiyecek bişeyler yapalım
1- Yarım kilo yoğurdu bir kaba koyunuz
2- Güzelce karıştırın
3- Yoğurt ile aynı miktarda su ekleyin (fazla cıvık olmasın )
4- Hafiften tuz ekleyin
5- Tadına Bakın olmuşsa 7. adıma geçin
6- Olmamış ise eksik olan maddeyi katarak karıştırmaya devam edin
7- Ayranı afiyetle tüketin
-------------------------------
Verilen 2 sayının toplamını veren algoritma
1- Başla
2- Birinci sayımızı iste
3- İkinci sayımızı iste
4- Birinci ve İkinci sayıları topla
5- Ekrana Yazdır
6- Dur
- Her işlem satırının, bir satır numarası olmalıdır.
- Adım adım tanımlanan çözümlemede bir ya da birden fazla adımın bir çok tekrarı gerekebilir. Bu durumda belirli bir işleme dönüş, o işlem satırının satır numarası yapılır.
- Eğer herhangi bir adımda bir şart gerekirse veya belirtilirse bu sağlanınca yapılacak işlemler, satır numarası verilerek veya devamında yapılabilir.
- Eğer şart sağlanmıyorsa; devamındaki işleme bakılmadan bir alt satıra geçilerek işlemler yapılır.
- Algoritmada eşit (=) işaretinin anlamı eşitliğin sağındakileri hesaplayarak sol taraftaki değişkene aktar anlımana gelmektedir.
- Seçilen değişkenler anlamlı olmalıdır.
Teoriyi pratiğe dökmek gerekirse daha öncede açtığım konuda verdiğim örneklerdeki gibi yiyecek bişeyler yapalım
1- Yarım kilo yoğurdu bir kaba koyunuz
2- Güzelce karıştırın
3- Yoğurt ile aynı miktarda su ekleyin (fazla cıvık olmasın )
4- Hafiften tuz ekleyin
5- Tadına Bakın olmuşsa 7. adıma geçin
6- Olmamış ise eksik olan maddeyi katarak karıştırmaya devam edin
7- Ayranı afiyetle tüketin
-------------------------------
Verilen 2 sayının toplamını veren algoritma
1- Başla
2- Birinci sayımızı iste
3- İkinci sayımızı iste
4- Birinci ve İkinci sayıları topla
5- Ekrana Yazdır
6- Dur