Merhaba arkadaşlar,
Malum ArcheAge'i beta zamanından beridir bekliyordum. Beta bitti bir sürü Avrupa ve Amerika serveri açıldı ancak ben daha yeni fırsat bulup oyunu indirdim ve indirdiğim gibi güncelleme kontrolü esnasında "Downloaded Files Are Curropted Error #1004" bu hataya maruz kaldım. Yaptığım bazı araştırmalar sonucu farklı farklı öneriler sunulmuş bunlar "Virüs programını kapatmak, oyunu silip tekrar kurmak, NA'yı seçip güncelleme yapmak" gibi... Ancak bu önerilerin hiç birisi soruna çözüm olmadı.
Hatanın sebebi Avrupa serverinde bir sorun olması ve Türkiyeden bağlandığımız için güncelleme dosyalarının Avrupa serverinden çekilmeye çalışılıp başarısız olması. Bu sorunu çözmek için güncellemeyi Amerika serveri üzerinden çekmeliyiz ancak bunu öyle Launcher'dan NA'yı seçerek basitçe yapamayız. Her ne kadar biz ordan NA'yı seçiyor olsakta ip ve konum bilgilerimize göre bizi Avrupa serverine yönlendiriyor. O nedenle bu sorunun çözümü için VPN kullanıp Amerika ip si almalıyız ve güncellemeyi ancak o zaman Amerika serverinden indirip sorunu aşabiliriz.
Hatanın Ekran Görüntüsü :
Çözümü : Çözümü için yine bazı forumlarda bazı arkadaşlar "SurfEasy VPN" i önermişler. Aslında herhangi bir VPN işinizi görebilir ancak bu VPN nin güzel yanı size 500mb ücretsiz olarak deneme imkanı vermesi. Bu da bize oyunu güncellememiz için yetiyorda artıyor bile. Çünkü hata veren güncelleme dosyası 300 küsür mb civarında. Şimdi yapmanız gerekenleri anlatayım.
1. Öncelikle SurfEasy VPN'nin sitesine giriş yapıyorsunuz : https://www.surfeasy.com/
2. Sonra "Try it for Free" bölümüne tıklayınız.
3. Gelen paket seçeneklerinden FREE olanın altındaki "Sign up Now" seçeneğine tıklayınız.
4. Buradan mail adresinizi ve bir şifre girip kendinize bir vpn hesabı oluşturmalısınız. Alt kısımdan "Starter VPN - FREE" olanı seçiniz ve bilgilerinizi doldurup "Create Account" butonuna basarak VPN hesabınızı oluşturunuz.
5. VPN hesabınızı oluşturduktan sonra bu linkten VPN Uygulamasını bilgisayarınıza indirip kurlumunu yapınız : https://accounts.surfeasy.com/downloads/se0200/SurfEasyVPN-Installer.exe
6. Kurulum tamamlandıktan sonra uygulamayı açın kullanıcı adınız ve şifrenizi girip aşağıdaki gibi ayarlayınız. Ayarlar kısmından Select a Region > United States seçilecek.
7. Bu işlemi yapıp başarı ile Amerika VPN sine bağlandığınız zaman eğer oyun clienti açık ise kapatıp yeniden açınız. Kapalı ise yeniden açınız ve yeniden Update butonuna tıklayıp güncelleştirmeyi yapmasını bekleyiniz. Bu şekilde sorunsuz bir şekilde güncelleme ve doğrulamanın tamamlanması gerekir. İyi oyunlar.