IMLEGEND
Aileden
Sınıf Sistemi Hakkında Genel Bilgi:
ArcheAge'deki sınıf sistemi açıkcası benim çok hoşuma gidiyor. Özellikle World of Warcraft'ın sınıf sisteminin git gide basitleştirilmesinden sonra daha komplike ve daha fazla olanağa sahip bir sınıf sistemi olması ArcheAge'i bu konuda başarılı yapıyor. Trion'un kendi yapımı Rift'te de buna benzer; yine opsiyonları fazlaca geniş bir sınıf sistemi bulunmaktaydı, fakat ArcheAge'deki biraz daha farklı.
Sınıf yönetimin bölümünden görüntüOyunda, aktif ve pasif skilleri bulunduran 10 tane sınıf ağacı bulunmakta. Karakterinizin ilk levellarında bu ağaçlar arasından istediğiniz 3 tanesini seçiyorsunuz. Karakter yaratma ekranında ise oyun size 1 sınıf ağacı seçtiriyor ve bu ağaç oyunun ilk seviyelerinde kendinizi savunmak için saldırı skillerine sahip olan bir ağaç olmak zorunda. Diğer 2 ağacı ise 5. ve 10. levelda seçiyorsunuz. Ayrıca istediğiniz zaman sınıf ağaçlarını sıfırlayabilir, yeni ağaçlar deniyebilirsiniz. Tabiiki belli bir oyun içi ücret karşılığında.
Battlerage
Oyunun "Warrior" sınıf ağacı. Bildiğimiz melee (yakın dövüş), ellerinde balta & kılıç gezen dayılar sınıfı. Aynı zamanda kendini güçlendirecek bufflar içerirken rakibi yavaşlatacak veya onu zayıflatacak debufflar da içeriyor.
Sorcery
Oyunun "Büyücü" sınıf ağacı. Rakibe hasar vermek için elementlerden güç alan sınıf, aynı zamanda mana kullanım miktarını düşüren ve kendi cast sürelerini düşüren pasif skillere de bolca sahip.
Archery
Oyunun "Okçu" sınıf ağacı. Daha çok ok üzerine yoğunlaşmış sınıf, rakibe hem hasar vermek hem de rakibini ondan uzak tutacak CC'ler (yavaşlatmak, dondurmak vs.) için ok skillerini kullanıyor. Yalınz diğer MMO'larda olduğu gibi bu sınıf kendine özel petlere sahip değil. Yalnız savaşçı yani.
Vitalism
Oyunun "Healer & Şifacı" sınıf ağacı. Kendini ve arkadaşlarını iyileştirmek, rakibi arkadaşlarından uzak tutmak ve arkadaşlarına çeşitli bufflar vermek için en ideal ArcheAge sınıfı.
Occultism
Oyunun "Necromancer" sınıf ağacı. Diğer MMO'larda olduğu gibi Occultism sınıfı daha çok karanlık büyüleri kullanıyor. Hasar vermek için yeraltından mızraklar çıkarabilen, kendine yardım etmesi için hayalet veya kargalar çağırabilen sınıf aynı zamanda kendini iyileştiren skillere sahip.
Shadowplay
Oyunun "Rogue & Suikastçi" sınıf ağacı. Görünmez olabilen, rakibini yavaşlatıp bir anda çok fazla hasar vurabilen sınıf aynı zamanda kendine hız ve çeşitli bufflar verebiliyor. Diğer MMO'lardaki aynı türden sınıflara çok benziyor kısacası.
Defense
Oyunun "Tank" sınıf ağacı. Arkadaşları için rakiplerini ve düşmanlarını onlardan uzak tutabilecek, daha fazla hasara dayanklı olabilecek sınıf. Kendi canını ve statlarını kısa süreliğine arttırabilen skillere sahip sınıf aynı zamanda daha fazla Aggro üretmesine olanak sağlayan skilleri de içeriyor.
Auramancy
Oyunun "Support & Destek" sınıf ağacı. Kendini 15 metre ileriye ışınlayabilmesine olanak sağlayan skille sahipken aynı zamanda aldığı hasarın belli bir kısmını ekstra can olarak çevirebilen veya kendine kalkan açabilen skillere de sahip.
Witchcraft
Oyunun "Daha çok CC'ye (Kitle Kontrol) odaklı Destek" sınıf ağacı. Rakibi yavaşlatabilen, kendi üstündeki yavaşlatma, korku büyülerini silebilen skillere sahip sınıf özellikle PvP'de Auramancy gibi fazlaca seçilen bir sınıf.
Songcraft
Oyunun "Bard" sınıf ağacı. Büyü yapmak için flüt kullanan sınıf, belirli melodiler çalarak rakibine hasar verebiliyor, yavaşlatıp stun atabiliyor ve hatta kendini iyileştirebiliyor. ArcheAge'in sanat ruhlu bu sınıfı da biraz destek ve şifacı karışımı olan bir sınıf.
Oluşturulabilecek Muhtemel Sınıflar:
İşte geldi en sevdiğim bölüm. Sizlere sınıf sistemini ve sahip olduğumuz 10 adet sınıf ağacını tanıttık, şimdi sıra bu 10 sınıf ağacından 3'ünü seçerek kendi özel sınıfımızı oluşturmaya. ArcheAge'in sınıf sistemi bir hayli gelişmiş derken şunu kastediyordum, toplamda oluşturabileceğimiz 120 tane sınıf var. Evet doğru duydunuz, 120! İşte sizlere tam listesi:
Class bölümünden oluşturulan sınıfı,
Set bölümlerinden hangi sınıf ağaçlarının kullanıldığını,
Phys Dmg bölümünden o sınıfın kaç tane fiziksel hasar skilline sahip olduğunu,
Mag Dmg bölümünden o sınıfın kaç tane büyü tabanlı hasar skilline sahip olduğunu,
Def bölümünden o sınıfın kaç tane defansif skille sahip olduğunu,
Curses bölümünden kaç tane debuffa (lanete) sahip olduğunu,
Buff bölümünden kaç tane buffa sahip olduğunu görebilirsiniz.
Oluşturulabilecek seçenek haliyle çok fazla, fakat bu sınıfların bazıları gerçekten de çok popüler.
En Popüler 10 Build
Warior & Archer (okçu) Builderi
Blighter: Battlerage + Shadowplay + Defence
Blighter; okçulara ve diğer warrior sınıflarına karşı gayet dayanıklı bir sınıf. Hatta yanına bir de iyileştirici bir sınıf eklenirse 2 v 5 durumlarında zorlanmadan galip gelinebilir. Sınıfın eksi yanı ise büyücülere karşı hareket kabiliyeti eksikliğinden dolayı zorlanabilecek olması.
Shadowblade: Battlerage + Shadowplay + Witchcraft
Blighter'daki "Defense" sınıf ağacını "Witchcraft" ile değiştirirseniz elde ettiğiniz yeni sınıf Shadowblade olacak. Blighter'a göre diğer warrior ve okçulara karşı "Defense" ağacına sahip olmadığı için daha az dayanıklı olsa da, hasar kabiliyeti fazlasıyla yüksek.
Ayrıca daha taktiksel oynanışa da izin veriyor. Kısaca çok dayanıklı olmama gerek yok, daha fazla hasar vurabileyim diyorsanız "Shadowblade" sizin için.
Templar: Defense + Auramancy + Vitalism
Kendini iyileştirme özellikleri bol olan bir tank sınıfı. Hem fiziksel hem de büyü tabanlı hasarlara karşı gelebilecek kadar dirence sahip olacak, hem de kendinizi bir yandan iyileştirebiliyor olacaksınız. Tank sınıfı olduğu için hasar yönü fazlası ile düşük.
Trickster: Archery + Shadowplay + Witchcraft
Hasar potansiyeli oldukça yüksek bir okçu sınıfı. Ayrıca kombolarınız ile birlikte rakibinizi uzun bir süre sizden uzakta tutabilir, size yapılan yavaşlatma, korku gibi büyüleri üsütünüzden kaldırabilirsiniz.
Mage & Healer (büyücü ve iyileştirici) Buildleri
Demonologist: Witchcraft + Sorcery + Occultism
Rakibine çok fazla hasarı kısa bir sürede verebilen sınıf, ayrıca "Witchcraft" ve "Occultism" sınıflarının rakibi uzak tutmaya yarayan CC (kitle kontrol) skillerini kullanarak kendini güvene alabiliyor.
Arcanist: Sorcery + Auramancy + Witchcraft
Demonologist gibi rakiplerine çok fazla hasar verebilmesinin yanında, "Arcanist" ayrıca bunu AoE (alan hasar) olarak da yapabiliyor. Tabii CC (kitle kontrol) skillerinin çoğundan feragat ederek...
Heirophant: Auramancy + Vitalism + Witchcraft
"Heirophant" takım arkadaşlarını iyileştirebilir iken onlara bufflar verebilen, aynı zamanda rakipleri uzak tutabilen bir healer (iyileştirme) sınıfı.
Cleric: Auramancy + Songcraft + Vitalism
"Heirophant"a alternatif diyebileceğimiz bu sınıf, "Witchcraft" ağacı yerine sanatçı ruhlu "Songcraft" sınıf ağacını kullanıyor.
Leveling Buildleri
Paladin: Battlerage + Defense + Vitalism
"Paladin" sınıfı hem biraz tank, hem healer olabilen; aynı zamanda da hasar veren bir sınıf. Dolayısı ile levellama aşamasında çok fazla hasar almadan rahat rahat ilerlemenizisağlayabilecek bir sınıf.
Naturalist Forcery + Vitalism + Archery
"Naturalist" hepsinden biraz diye tanımlayabileceğimiz bir sınıf. "Sorcery" sınıfının büyülerine, "Archery" sınıfının ok skillerine sahip olan sınıf aynı zamanda da "Vitalism" sınıfının iyileştirme büyülerine sahip bir "ortaya karışık" sınıf. "Paladin" sınıfı kadar dayanıklı olmasa da leveling sürecinizde çok fazla hasar kabiliyetine sahip olacaksınız.