''
Amaç, takım halinde ilerleyip, kilit noktaları ele geçirmek ve rakip üssü yok etmek''
Toparlıyalım
3v3 veya 5v5 oyunlara girebiliyorsun , her hafta 10 tane rasgele bedava championlar veriliyor. Onları alabilirsin yada shopdan paran oldukça hero alabilirsin.
Amaca gelmeden oyun içinde 3v3de;
Bot ve top laneleri(bölge,koridor vsvs) sıralı kuleler var onları yıktıkca adamların kalesine doğru ilerlersiniz sonra kaleleri saldırıya açık olduğu için kırarsınız kazanırsınız.
Yani amaç adamların kulelerini yıktıkdan sonra kalesini yıkmak
5v5 de ;
Bot , mid , top laneleri var yine aynı şekilde kuleleri yıkarak kaleyi yok etmek
3v3 de , 2 bot 1 top
5v5 de 2 bot 1 mid 2 top veya = 2 bot 1 mid 1 top 1 jungler
jungler nedir? jungler ormandaki özel yaratıkları keserek kasarsınız bufflarda vardır red ve blue gibi , blue cooldown süresini düşürür mana regen arttırır , red vurduğunuz championu veya canavara(miniona) level atladıkca hasar değişir siz 50 vurursunuz red bufu 10 vurur gibi gibi.
junglerin takıma bir +sı daha vardır ormanda kasıldıkdan sonra midi topu botu ganglersiniz yani yardım edersiniz takım arkadaşlarınız kill alsın diye ve o bölgedeki üstünlüğü sağlamak için yani bir adım daha önde olursunuz kule yıkmaya gelince pek bilmiyorum ama ilk 10 dakikaya kadar kule yıkmayı pek tavsiye etmiyorum çünkü kulesi yıkılan adam bölgesinde rahat kasamaz saldırıya açık olur doğal olarak başka bölgelere giderler ani saldırılara marus kalabilirsiniz
ama ward alarak o açığıda kaparsınız ve rahatlıkla oyunu kazanırsınız
uzun oldu ama
olsun yani