• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

C# Kodları ve Anlamları

CottonCandy

Atlas Evren
Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
26 Tem 2009
Mesajlar
1,087
Puanı
472
Konum
M.K.ATATÜRK
kBD8AA.jpg




Yazılım dünyasında birçok programlama dili yer almaktadır. Bu diller farklı özellikleri ve nitelikleri barındırdığı için yapacağımız işin durumuna göre programlama dilini seçmemiz faydalı olacaktır. Bu yazımızda programlama dilleri arasında yer alan C sharp kodları ve anlamları ile ilgili olarak bilgilendirme yapılacaktır.


C# Programlama Giriş
C# programlama dili Microsoft tarafından geliştirilmiş olan yeni nesil programlama dilidir. C# ‘.NET’ teknolojisi için geliştirilen diller arasındadır ve birçok programcı tarafından tercih edilmesi popüler olmasını sağlamıştır.


3LVl12.jpg



C Sharp Kodları ve Anlamları


Bool
: Aynı görevi yerine getirmek için ‘Boolean’ da kullanılmaktadır. Doğru ve yanlış değerlerin kontrolü için kullanılır.

Char : Programda bir Unicode karakteri kullanabilmek için kullanılır.

Const : Sabit bir alanı veya sabit bir yerel değişkeni tanımlamak için kullanılır. Bu şekilde tanımlanan değişkenlerin özellikleri program boyunca değerlerinin değişmemesidir.

Do : Döngü başlangıcını ifade eder ve döngünün en az bir kez çalışmasını sağlar.

Else : ‘if’ deyimi ile birlikte kullanılır ve ilk şartın gerçekleşmemesi durumunda devreye girer.

For : Klasik döngü komutudur. Belli bir duruma göre tekrarlanması gereken bir komutun ayarlandığı komuttur.

Foreach : IEnumerable ya da IEnumerable arabirimini uygulayan bir dizideki ya da nesne koleksiyonundaki öğeler için kontrol sağlar. Yani bir dizi için sıralama yaparak aranılan nesneye ulaşılması için kullanılır.

if : İçerisinde yer alan koşulun ‘true’ ya da ‘false’ olmasına göre içerisindeki kodu çalıştıran veya çalıştırmayan komuttur. Genel şart ifadesidir.

Private : Bulunduğu kapsam içerisinden erişilebilen ve kullanılabilen nesne ya da fonksiyonları ifade eder.

Protected : Bulunduğu kapsam içerisinde ve türetilmiş sınıf tarafından erişilebilen nesne ya da fonksiyonları ifade eder.

Public : Programın çalıştığı her yerden erişilebilen nesne ya da fonksiyonları ifade eder.

Return : Herhangi bir değerin geri dönüşünü sağlamak için kullanılır.

While
: Bir çeşit döngü kullanımıdır. ‘while’ kısmında yer alan şart ‘true’ olduğu müddetçe komutlar çalıştırılır.

g8GYj2.png



C#
kodları ve anlamları konusunda kendinizi geliştirerek bu alanda geniş kitlelere hitap eden faydalı uygulamalar geliştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken güzel bir eğitim sürecinden geçerek bilgi birikiminizi ve tecrübenizi yükseklere taşımak olacaktır. Siz de hemen işe koyularak C#’ın eşsiz dünyasına giriş yapın, farkı yaşayarak görün.

C# programlama C dili ile bağlantılı gibi gözükse de aslında nesne yönelimli olması her ikisini de ayrı köşelere itmeye yetecektir. Burada Visual C Sharp dilinin nesne yönelimli programlama anlayışının gelişmesine sağladığı katkı ile de öne çıkması tanınırlığını artırmıştır. Hatta her ne kadar genel kabul görmese de bazı kesimlerce ‘.NET’ platformunun ana dili olarak kabul edilmektedir
 
Geri
Üst