"[DERS - 1] Microsoft SQL Giriş & Database Oluşturmak & Tablo Oluşturmak" adlı konumuzda DB oluşturmayı öğrenmiştik. Bu derste, oluşturulan DB ve Tablo üzerine, query aracığı ile komut vermeyi öğreneceğiz. (Ben bir tabloda bulunan, bir satır için örnek verdim. Bu yapılan işlemi, manüel olarak yapabilirsiniz fakat query toplu işlemlerde hayat kurtarabilir.)
Query nedir?: SQL komutları aracılığı ile yazılan komutlara query denir. SQL komutları gibi, querylerde standarttır. Neredeyse, tüm programlama dillerinde ve veritabanı programlarında aynı kalıpta kullanılır.
Query nasıl kullanılır?
(Örnek olarak, [DERS - 1] Microsoft SQL Giriş & Database Oluşturmak & Tablo Oluşturmak konusunda, oluşturulan database ve tablo üzerinde query ile veri silme yapalım.)
Tablonun önceki hali;
Öncelikle SQL'e giriş yapın ve DB'nize, tıklayıp; New Query(CTRL+N) yolunu izleyin.
New Query penceresi karşımıza gelecek. Bu alana gerekli SQL Komutunu yazın. - SQL COMMANDS LIST
Ben, silme komutunu yazacağım. Artından "Execute!" butonuna basın.
(Aşağıdaki kod çalıştırıldığında; "maxigame_uyetablosu"nda bulunan, "UyeNo"su "3" olan satır silinecektir.)
Komut doğru ve işlem başarı ile gerçekleşti ise aşağıdaki gibi messages penceresine uyarı belirir.
Ve aşağıda tablonun son halini görüyorsunuz.
Son düzenleme: