• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Diablo 3 Eşya Düşürme Sistemi Rehberi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell
maxigamebanner1.png

maxayrac3.jpg

Diablo III'ün eşya düşürme sistemi Diablo I ve II ile hemen hemen aynı yapıda. Fakat önemli bir fark söz konusu. Diablo III'te herkes, sadece kendi düşürdüğü eşyaları ve altınları görebilir. Yani düşen bir eşya için kapışmaca yaşanmaz. Fakat elinizde bulunan bir eşyayı yere atarsanız diğer herkes bunu görebilir.

Şimdi size eşya düşürme şansından (Magic Find) bahsedeceğim. Tüm Diablo oyunlarında olduğu gibi Diablo III'te de eşya düşürme şansı fonksiyonları aynı şekilde işlemektedir. Düşürme tablosu denilen bir sistem kullanılır. Bu tabloda tüm yaratıklar için birer satır bulunur. Diyelim ki rastgele bir boss öldürdünüz. Öncelikle bu boss'tan kaç tane eşya düşeceği hesaplanır. Atıyorum 5 olsun. Daha sonra bu 5 eşyanın cinsi belirlenir. Kılıçtır, kasktır, kalkandır... Sonra her bir düşen eşya için düşürme tablosundaki değerlere göre kalitesi belirlenir. Bu belirleme işini zar atma gibi düşünebilirsiniz. İlk önce eşyanın Legendary olup olmayacağına bakılır. Örneğin düşürme tablosunda (zar örneği için) 1/6500 yazıyor ise 6500 yüzlü ve tek bir yüzeyi işaretli bir zar atılır ve eğer o işaretli yüzey denk gelirse o eşya Legendary olur. olmaz ise bu sefer Set eşyası olup olmayacağına bakılır. Benzer şekilde fakat daha az sayıda yüzeyi olan bir zar atılır. Yine denk gelmez ise eşyanın Rare olup olmayacağına bakılır. Daha sonra Magic olup olmayacağına bakılır. Hiçbir olasılık gerçekleşmemiş ise bu sefer her yüzeyinde bir başka işaret olan son bir zar atılır ve özelliksiz olacağı kesinleşmiş bu eşyanın son kalite değerine bakılarak paslı, normal, keskin gibi son basit özelliği belirlenir ve işlem biter. Bu işlem her 5 eşya için ayrı ayrı yapılır.

Blizzard bu işlemin detayını şu şekilde açıklamış:

Turuncu (legendary)

6 özellikli sarı (rare)

5 özellikli sarı

4 özellikli sarı

2 özellikli sarı

1 özellikli sarı

Mavi (Magic)

Düşürülen bir eşya için yukarıdaki sıraya göre tek tek bakılır. Örneğin eşyanın turuncu olma olasılığı %1 ise ve sizin +%100 Magic Find puanınız varsa düşürülen o eşyanın %2 şans ile turuncu olup olmayacağına bakılır. Diyelim ki %98'lik turuncu olmama olasılığı denk geldi. Bu sefer sıradan 6 özellikli sarı'ya geçilir ve onun düşme olasılığı da atıyorum %2 olsun. Magic find'ınız ile birlikte bu oran %4 olur ve aynı işlem tekrarlanır. Tüm bu liste için yapılan tekrarlardan sonra eşya hiçbir kategoriye düşmez ise beyaz olarak kalır.

Bazı özel yaratıkların eşya düşürme şansları "eğer o oynadığınız karakter ile ilk kez kesiyor iseniz" çok daha yüksektir. Örneğin Diablo III Beta Patch 16'da Skeleton King'i ilk kes kestiğinizde 1 adet eşya ve 1 adet de kullandığınız sınıfa özel eşya mutlaka Rare (sarı renkli) olarak düşer. Bunun sebebi düşecek 6 eşyadan (yanılmıyorsam King'i ilk kestiğinizde 6 eşya düşüyor) 2 tanesinin Rare olma şansının %100 olmasıdır. Bazen 3 tane de sarı eşya düştüğüne şahit olmuşsunuzdur. Bu zar atma örneğinde olduğu gibi diğer 4 eşya için düşürme tablosundaki sayılara uygun olarak eşyaların sarı olup olmayacakları belirlenir ve Skeleton King için tablodaki bu oranlar yüksek olduğundan fazladan sarı düşürme şansınız artar.

Şimdi gelelim Magic Find nedir? Nasıl çalışır? kısmına. Magic Find düşen eşyaların "Beyaz olmama şansını" arttıran bir puandır. Her karakterin varsayılan olarak 100 puanı bulunur ve örneğin +100% Magic Find puanınız var ise düşürme tablosundaki tüm oranlar %100 artar. Yani 2 katına çıkar. Buna Legendary, Set, Rare ve Magic olma şanslarının hepsi dahildir. Tüm bu olasılıkların hiç biri gerçekleşmediği takdirde eşya beyaz olarak kalır. Parti oyunlarında MF puanları paylaşılır. Partideki herkesin MF puanları toplanır ve kişi sayısına bölünerek eşit olarak paylaştırılır. Diğelimki partide siz dakil 4 kişi var pe puanlarınız sırasıyla 100, 50, 0, 10. Bu durumda toplam puan olan 160, 4'e bölünür ve herkesin MF puanı eşit ve 40 olmuş olur.

Her silahın zorluk seviyeleri ile adlandırılmış 4 farklı sürümü bulunur. Örneğin Club Beta oynayan herkesin bildiği bir tahta sopa. Bu sopanın aynısının Nightmare zorluk seviyesinde çıkanına Bludgeon denir. Normal zorluk seviyesinde çıkandan çok daha güçlüdür. Bu şekilde Hell ve Inferno seviyelerinde çıkan sürümleri de mevcuttur. Tüm silahlarda bu böyle. Şimdi dil alışkanlığı olduğu için "o zorluk seviyesinde çıkan" gibi bir tabir kullandım ancak aslında her eşya her zorluk seviyesinde düşebilir. Kafanızın karışır gibi olduğunu görüyorum. Korkmanıza gerek yok bunun basit bir açıklaması var. Silahların farklı sürümleri mevcut fakat bu silahlar "genellikle" çıktığı "en kolay" zorluk seviyelerine göre adlandırılırlar. Örneğin Club her zorluk sebiyesinde karşınıza çıkabilir. fakat bir Bludgeon görebilmek için ya Nightmare veya daha üst zorluk seviyelerinde kezmeniz gerekir ya da "Nightmare zorluk seviyesine yakışır bir yaratığı" daha düşük zorluk seviyelerinde kesmeniz gerekir. Zırhlarda da buna benzer bir durum mevcut fakat Diablo II'den farklı olarak tüm zırhların tasarımları birbirinden farklıdır. Ve ayrım yaklaşık olarak şu şekildedir: Son 3 zırh inferno, bir önceki 4 zırh hell, bir önceki 4 zırh nightmare ve geriye kalan 5-6 zırh da normal zorluk seviyesi için hazırlanmış zırhlardır.

Tıpkı bizim level'ımız olduğu gibi yaratıkların da level'ları vardır ve Diablo sistemine göre level seviyeleri zorluk seviyeleri ile eşleştirilirler. Örneğin Inferno zorluk seviyesindeki yaratıklar level 61-65 arasındadırlar. Düşme tablosunda bu nedenle sadece level 61-65 arasındaki yaratıklar "Inferno zorluk seviyesi ile adlandırılmış" eşyaları düşürürler. Fakat eğer Hell zorluk seviyesinde level 61 veya daha üst seviye bir yaratık öldürürseniz de "Inferno zorluk seviyesi ile adlandırılmış" eşya "Infernoda olmamanıza rağmen" o yaratıktan düşebilir.

Aklıma gelenleri anlattım. Sizin "Şunu da anlatır mısın?" dediğiniz bir konu olursa veya "Ben bunu anlamadım." derseniz onları da anlatmaya hazırım. Yanlış olduğumu düşündüğünüz bir yer var ise yazın tartışıp doğrusunu bulalım.
Alıntıdır.
 
Valla hiç üşenmeden okudum ciddi anlamda bir çok detaya ayrıntıya değinmişsiniz. Teşekkürler
 
Geri
Üst