• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Dota 2 Magnus Rehberi - Orta Koridor (Mid Lane)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell
maxigamebanner1.png

maxayrac3.jpg

dnod90.jpg


Magnus Rehberi ”“ Giriş

Bu Magnus rehberi ile sizlere orta koridorda nasıl dayanıklı bir şekilde durabileceğinizi anlatacağım. Bu yazının içerisinde Magnus item rehberi, Magnus skill rehberi ve oyun başından oyun sonuna kadar izlemeniz gereken bilgiler yer alıyor.

20shls6.jpg


Magnus Rehberi ”“ Koridor Aşaması ”“ Laning


Bu Magnus rehberi, kahramanınızı orta koridorda nasıl kullanabileceğinizi anlatmaktadır. Magnus mid oynarken ilk dikkat etmemiz gereken karşımıza gelebilecek heronun özellikleri. Örneğin karşınıza Storm gelmesini bekliyorsunuz. Storm uzaktan sizi rahatsız edebileceği için Stout Shield, 2 Iron Branch 1 Healing Salve ile başlamanız en doğru seçenek olacaktır. Stout Shield’ınız olduğu için vuruşlardan daha az etkileneceksiniz ve koridorda daha rahat durabileceksiniz. Tabi Stout Shield’a güvenip gereksiz vuruş almaktan kaçınmalısınız. Healing Salve’niz olduğu için eğer karşı heroda yeterli can doldurma eşyası yoksa vuruş takasına girebilir ve daha sonra canınızı doldurarak koridorda avantaj sağlayabilirsiniz. Eğer karşınıza sizi fazla rahatsız etmeyecek bir hero bekliyorsanız Stout Shield almak yerine sadece 2 Iron Branch alıp support oynayan arkadaşınızdan 2 Tango isteyebilirsiniz. Eğer takım arkadaşınız size yardımcı olmaz ise Tango satın alın.

İlk seviyede ShockWave yeteneğinizi geliştirin ve yeteneği aynı anda son vuruş almak ve karşı heroya hasar vermek için kullanmaya özen gösterin. Hem Creep’i öldürecek hem karşı heroya hasar sağlayacak açıyı o an için bulamazsanız karşı heronun üstünde can doldurma eşyası versa creep almayı tercih edin. Paranız Bottle satın almaya yettiği an kuryeyi kullanarak Bottle getirmelisiniz. Bottle koridorda durmanız için vazgeçilmez eşyanız. Bottle’a sahip olduğunuz zaman her 2 dakikada çıkan Rune’ları toplamak için Rune çıkma zamanına 30 saniye kala ShockWave yeteneğiniz ile koridoru ittirerek bottle almaya gidebilirsiniz. Koridoru ittirmenizde ki temel amaç karşı heronun rune almaya gitmesini engellemektir. Eğer rune almaya giderse sizin creepleriniz daha ölmemiş olacağı için çok fazla EXP kaybedecektir. Rune almaya gittiğinizde dikkat etmeniz gereken unsur karşı takımın support oyuncularının Rune korumasına gelebilecek olmasıdır. Bu durumda en makul seçenek Ward olan bölgedeki Rune’u almaya gitmeniz.

Magnus Rehberi ”“ Magnus Skill Rehberi

11uhwrm.jpg


Shockwave yeteneğini oyun başında en çok işimize yarayan yetenek olduğu için ön planda tutuyoruz. Ardından Skewer yeteneğini geliştirdikçe menzili arttığı için kaçarken veya saldırırken oldukça kullanışlı olacağından Shockwawe’in ardından geliştiriyoruz. Ancak oyun ortasında levelda geride kaldığınız bir durumda Em Power yeteneğinizi carry oyuncunuz üzerinde kullanmak çok daha faydalı olacağından Skewer yeteneğini ikici üçüncü seviyede bırakıp Em Power yeteneğini geliştirebilirsiniz. Ve tabi ki en önemli yeteneğimiz olan Ultimizi geliştirmeyi unutmuyoruz.

Magnus Rehberi ”“ Oyun Başı ”“ Early Game

6-7 lvl’da üzerinizde Bot, Bottle ve TP Scroll bulunuyorsa oyuna çok iyi bir başlangıç yapmışsınız demektir. Ultiniz aktif halde olduğunda support cağırıp karşınızdaki heroyu öldürmek için ultinizi kullanabilir yada başka bir koridora rakip Ward’lara görünmeden giderek kullanabilirsiniz. Tp Scroll diğer koridorlara Ward’lara görünmeden gitmeniz için kullanışlı olacaktır. Çünkü siz ortadan kaybolduğunuz zaman rakip oyuncu eksik olduğunuzu takımına bildirecektir. Yani sürpriz aksiyonda bulunmanız için çok az zamanınız var. Bu yüzden TP Scroll’unuz yoksa veya Haste bulmamış iseniz çok zamanınızı alacak yardımlara gitmekten kaçının. Başarısız sonuçlanan saldırı girişimleri sizin Gold ve EXP kaybetmenize yol açar. TP Scroll kullanarak kule altında saldırıya maruz kalmış takım arkadaşlarınızı kurtarmak ve karşı saldırıya geçmek sizin için en güvenli yoldur. Arcane Bots aldıktan sonra amacınız Arcane Bots ve Bottle ile sağladığınız Mana’yı en etkili şekilde kullanarak hızlı bir şekilde Blink Dagger satın almak olmalı. Bunun için her fırsatı değerlendirmelisiniz. Koridorunuzda ki creepleri hızlı bir şekilde Shockwave kullanarak kestikten sonra ormana girerek farmınızı en yüksek seviyeye çıkartabilirsiniz.

Magnus Rehberi ”“ Oyun Ortası ”“ Mid Game

Blink Dagger’a sahip olduğunuz anda Smoke kullanarak rakiplerinizin sizin Blink Dagger’a sahip olduğunuzu öğrenemeden sürpriz bir saldırı gerçekleştirebilirsiniz. Bu hamle oyunun kaderini belirleyen oyun ortası savaşlarının en kilit noktasıdır. Takım savaşlarında Blink Dagger ile Ultinizi karşı takımın Core(Carry, Mid, Offlane) heroları üzerinde olmak kaydıyla 2-3 oyuncuyu etkileyecek şekilde kullanmaya çalışın. Kazanılan takım savaşı sonrası duruma göre baraka alabilir veya Roshan’a gidebilirsiniz. Roshanı öldürdükten sonra karşı takımda sizi daha Ultinizi kullanamadan saf dışı bırakabilen bir faktör yoksa Aegis’i Carry oyuncunuzun almasına izin verin.

Magnus Rehberi ”“ Oyun Sonu ”“ Late Game

Oyun sonu aşamasında en çok dikkat etmemiz gereken düzgün şey pozisyon almak. Magnus takım savaşlarında kilit bir rol oynadığı için yapacağınız ufak bir hata oyunu kaybetmenize yol açabilir. Her hareketinize dikkat etmelisiniz. Örneğin; karşı takım görüşünüzde değilken farm almaya giderek, karşı takıma yakalanmak gibi gereksiz riskler almaktan kaçınmalısınız. Ve en önemlisi BuyBack parasını cebinizde tutmalısınız. Konuyla ilgili en kararsız kalınan durumlardan biri “BKB mi almalıyım yoksa Buyback mi saklamalıyım?” sorusudur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda yapmanız gereken şey, en kötü senaryoyu hayal ederek karşı takımın sizin eksikliğinize oyunu bitirebilecek durumda olduğunu öngördüğünüz an Buyback parası saklamalısınız. Magnus Rehberi burada sona eriyor başka bir rehberde görüşmek üzere.

 
Geri
Üst