Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle belirtmek isterim ki bu ELO muhabbeti sadece 30 lvl summonerlar için geçerlidir...30'un altındaki kişilerdede geçerli olabilir ancak bunu LoL daha açıklamadığından bilemiyoruz...
ELO Nedir?
ELO ilk olarak satranç turnuvalarında kullanılan bir derecelendirme sistemidir..Günümüzde online oyun turnuvalarında veya online oyunlarda kullanılır bu sistemle turnava düzenindeki takımlar puanlarına göre eşleştirilir...
LoL Ve ELO
Evet dananın kuyruğunun koptuğu yere geldik...ELO Ranked Game'lerde Aldığınız Winlere göre değişir.Farketmişsinizdir sizin yada başka birininde olabilir isminin altında Rating:12.. gibi 4 haneli bir puan yazar.Her summoner 30 lvle geldiğinde 1000 Elo ile başlar.Attığınız rankedda rakibinizin ELO'su ne kadar yüksekse ve yenerseniz ona göre bir değerde ELO alırsınız.Ancak sizden düşük ELO lu rakipleri yendiğinizde ise daha az ELO gelir.
****1200 ELOnun Altı Görülemez Bilinemez...
Diyelimki takım kurdunuz.5 Kişi ranked atacaksınız.Hepinizin ilk ranked game'i
1000x5/5 den ortalamanız 1000 ELO dur.Yani rakibinizde bu değere en yakın olan takım olacaktır.
Peki 2 kişi ranked arranged game kurdunuz.
Sizin ELO nuz 1000
Arkadaşınızın ise 1230 olsun
ortalaması 1115
Yani size gelecek takımın ELO Ortalaması buna yakın gelecektir ancak düşük ELO lu arkadaşınızdan dolayı rakibin ELO su muhtemelen 1200-1250 arasında olacak...
Anlayacağınız siz %40 ihtimalle kazanırsınız ancak rakibin şansı daha fazladır..
Hepimiz farketmişizdir bazı arkadaşlarınız yada siz iyi oynasanızda o kişilerle oyun atarken çoğunlukla kaybederiz...Bunun sebebi bu derecelendirme sistemidir...
Nasıl Hesaplanır?
Her oyuncu 1000 Elo ile başlar ancak altına düşmez sadece önüne engeller geçer mesela ranked scorunuz 12W/13L ise muhtemelen ELOnuz 1000dir.Eğer 13/12 olsaydı Muhtemelen 1000 den fazla ELOnuz olacaktı.Bu noktada genelde şu soru sorulur:Arkadaşımın 13W/5L var 1232 Ratingi var benimde 13/5 Ama benim 1257 Niye benim daha yüksek?Başta yazdığım ters orantı burda devreye giriyor.1000 Elo ile rankeda girdiniz ve rakibiniz sizden çok daha tecrubeli ortalamaları 1200 olsun diyelim.O oyunu kazanırsanız muhtemelen 40-100 arası elo alırsınız ancak siz onların yerinde olursanız ve kazanırsanız 10-90 arası bir puan alacaksınız...
Ayrıca ilk 5/10 ve 50 ranked oyununuzda normalden daha fazla ELO alırsınız...
ELO'mun Düşük Olması Normal Oyunları Etkiler Mi?
LoL forumunda bunun muhabbeti var...Bir konuda "community manager" yani toplum yetkilisinin yazdığı bir şey çok ilgi çekici;
diyor ki normal oyunlarınızda W/Lose+Leave lerinizin oranına göre takımla eşleşirsiniz.Sayısal olarak normal oyunlarda ELO nuzu görmek imkansızdır ancak ne kadar çok kazanırsanız o kadar yüksek ihtimalle kazanacaksınızdır...
Çoğumuz farketmişizdir ki ard arda win veya lose aldığımız günler olmuştur.Hatta genelde böyle olur.İnsanlar iyi günümdeyim veya değilim gibi şeyler söylerler.Aslında bunun sebebi ELO derecelendirme sistemi ile eşleştirilmenizdir...
Çözüm Nedir?
Siz eğer girdiğiniz oyunları kaybediyorsanız veya arkadaşınızla oynarken kaybediyorsanız bunun çözümü ya arkadaşınızın kendini toparlaması beklemektir.Yani solo atması gerekir.Yada ELOsu yüksek bir takımla oyuna girip rakibin sizin düşük ELO nuz sayesinde düşük gelmesini sağlayarak yenme ihtimalinizi arttırıp ELO nuzu yükseltmenizdir...
Şahsen benim attığım ilk rankedda 1 kişi leave olmuştu.o gün bütün gün 2 kişi ranked attık ve 6 oyundan birini yenebildik.Ancak sonra bu ELO muhabbetini Forumda gördüm ve arkadaşla konuştum ayrı oyunlar attık toparladık 8W/7L olunca score farkı bizde hissettik...
BU Vakitten Sonra Ben Nasıl Düzelticem Arkadaş Demeyin!
Biliyorsunuz Dominion şuan betada ancak resmi olarak Season 2 ye girdik ve scoreler 0 landı...Bu size bir şanstır. =)
Umarım anlatabilmişimdir =) İnş Bol Winli Oyunlar Geçirirsiniz =)
[ACIKLAMA]Arkadaş böyle saçmalık olmaz bu eleman sallıyor.Diye düşüneniz varsa herhangibir arama motoruna"LoL What's ELO" yazsın ve iyice araştırsın...Ben anlatamadıysam eminimki iyi araştırma sonucunda elinize birşeyler geçecektir...[/ACIKLAMA]
[ACIKLAMA]
Elo is the rank which u get. It is only displayed after you have played around 10 games and only you can see your Elo unless it is more than 1200
Diyor ki Elo aldığınız rankdır.Sadece yaklaşık 10 oyun oynayınca ve en az 1200den sonra gözükür.
SLIGHTLY expanding, I believe that they said the average point shift is in the 5-12 range. You start somewhere around 1000, so each game isn't that much of a shift.
Basitce açıklama,Dediklerine inanıyorum ki averaj puanı 5-12 oyun ardından artıyor.1000 gibi bir puanla başlıyorsunuz ancak her bir oyun puanınızı o kadar etkilemiyor.
In their
descriptions they said you can epicly shift your elo in 5 game.So you can see your elo in 3-4 matches if you can win high elo'ed players...
KAYNAK LOL N.A FORUM![/ACIKLAMA]
Baslangıc ELO nuz asla düsmez... O zaman nasıl Elosu insanların 1.1k oluyor?
BKZ:http://www.lolbase.net/matches/view/USr41077974
Sagdan soldan kulak dolma bilgilerle iş yapmayın...Ephesus arkadaşım demişki konuşma benide konuşturma...Buyur sıra sende bu kadar şeyden sonra hala nasıl 1200 le başlar?Açıklama bekliyorum kaynakla beraber benim gibi...
Son düzenleme: