• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Euro Truck Simulator Download

pikachu521

Üye
Aktiflik
K.Tarihi
28 Tem 2011
Mesajlar
11
Puanı
3
Konum
Tekirdağ
xu9v.jpg



OYUN HAKKINDA


Bundan 9-10 yıl kadar önce bir oyun çıktı, Hard Truck. İlk tır simülasyonuydu. Zamanının iyi oyunlarından sayılırdı. Ben şahsen çok sevmiştim ve oynamaktan zevk alıyordum. Daha sonra işin suyunu çıkardı Hard Truck yapımcıları. Art arda yeni oyun çıkardılar ve o güzelim oyunu, berbat devam oyunlarıyla gölgede bıraktılar. Bu tür simülasyonları sevenler şöyle güzel bir oyun oynamaya hasret kalmışlardı ki SCS Software ilaç gibi bir oyun çıkardı. Euro Truck Simulator, tır oyunlarının en yenisi. Daha 1-2 ay önce çıktı ve şimdiden severleri oldu.

Aslında ETS (Euro Truck Simulator) öyle her oyuncunun seveceği bir oyun değil. Sadece bu türe ilgi duyanlara hitap ediyor. Fakat benzetim oyun dünyasına yeni hayranlar kazandırabilir. Yani siz böyle oyunları sevmezsiniz ama sonra oynarsınız ve beğenirsiniz, işte ben onlardan biriyim.

Oyunumuzu yüklüyoruz. Bilgisayarımızın belleğinde sadece 500mb’lık yer kaplıyor. Oyunu açtım ve yine güzel bir video olsa fena olmazdı deyip yeni oyun sekmesine bastım. Simülasyonun adı Euro Truck ama karşımızda ki haritada seçebileceğimiz ülkeler arasında ne Türkiye var, ne balkanlar var, ne de İngiltere var. Başlayabileceğimiz ülke olarak Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, İsviçre, Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Belçika veya Hollanda’yı seçebiliyoruz. Bu ülkelerin nüfusları, yüzölçümleri, ana dilleri ve kişi başına düşen milli gelirleri gibi bilgiler yer alıyor. Bir ülke seçip başlıyoruz.

Bize bir tır alabilmemiz için başlangıç olarak 100 bin Euro veriliyor. Garajda 4 farklı markaya ait 12 tır mevcut. Her bir markanın üç çeşidi var, A, B ve C sınıfı olarak. A sınıfı araçların motorları daha iyi ve bu tırlar daha süratli. B sınıfı ise biraz daha düşük kalitede. Elimizde ki parayla sadece C sınıfı alabiliyoruz çünkü A ve B sınıfı tırların fiyatları 120 bin ile 170 bin Euro arasında değişiyor.

Erken Yol Almak Lazım

Tırımızı seçtikten sonra sürücü koltuğuna geçiyoruz. Önce sol tarafta kısaca hangi tuşların ne işe yaradığına dair bilgiler çıkıyor. Motor çalıştırma tuşu, navigasyon tuşu vs. Nereden mal alacağımız, nerelerde dinlenebileceğimiz ve bunun gibi şeyler de küçük simgeler yardımı ile bize öğretiliyor. Oyunda farklı birkaç tane kamera açısı var. Kokpit kamerası, tepe kamerası vs. Ben genelde kokpit kamerasını kullandım, ancak tepe kamerası bazı yerlerde daha çok işe yarıyor. Her şehirde firmaların ana depoları mevcut. Biz buralardan mal alıp bir başka şehre götürüyoruz. Taşıdığımız ürünler firmadan firmaya değişiyor. Peynir, dondurma, yoğurt, şeker, petrol, meyve ürünleri, elektronik ürünler ve buna benzer birçok ürün çeşidimiz var. Bunlardan birini seçip götüreceğimiz şehri de seçerek işe koyuluyoruz. Bize ürünlerin bulunduğu bir römork veriliyor. Bu römorku tepe kamerası yardımı ile aracımıza monte ediyoruz.

Yola çıkmak için her şeyimiz tamam. Sağ üst köşede bir harita var. Bu harita bize genelde ana yollara çıkmamızda ve depolara yaklaştığımızda onları bulmamızda yardımcı oluyor. Bir de navigasyon aletimiz var, bu ise hangi ana yolunu kullanacağımız ve gideceğimiz istikamet konusunda yardımcımız. İzleyeceğimiz yol için önceden plan yapmakta fayda var. Hangi yol üzerinde benzin istasyonu var, hangi yol daha kısa, bunlara dikkat etmeliyiz. Kimse yolda benzinsiz kalmak istemez ve kimse yolunu uzatmak istemez. Hem petrol hem de zamandan tasarruf etmek için bunları yapmamız şart. Bir keresinde Bern’ den Roma’ya mal taşırken tabelalara ve haritaya dikkat etmedim ve Lyon’a giden yola saptım. Yollar genelde ayrık çift yönlü yollar olduğu için geri dönmek baya bir zor oldu.

Kurallara Uyalım, Uymayanları Uyaralım…

Yolu tarlamız gibi kullanamıyoruz. Yolda giden diğer araçlar da mevcut. Onlara çarptığımız zaman hem aracımıza hem de mallara zarar gelebiliyor. Bu nedenle alacağımız paranın bir kısmını geri iade etmek durumunda oluyoruz. Trafik kurallarına da uymazsak ceza ödüyoruz. Kırmızı ışıkta geçince, hava karardığında ışıklarımızı yakmayınca, ters yola girince, kaza yapınca ve hız sınırını aşınca para cezasına maruz kalıyoruz. Gerçi C sınıfı tır ile hız sınırı aşmak pek de kolay değil ama yokuş aşağı bunu başardığımız olabiliyor.

Yukarıda da bahsettiğim gibi benzinimiz bitebiliyor. Yol üstünde benzin istasyonları var ve bunlardan benzin temin edebiliyoruz. Depoyu doldurmak bizlere 300-400 Euro arası bir gidere mal oluyor. Yolculuk esnasında benzinimiz bitince bir hayırseverin bize yardım etmesini mi bekliyoruz peki? Hayır, yol yardım servisini çağırarak bizlere benzin getirmelerini sağlayabiliyoruz. Ancak bu bize 1500 Euro’ya patlıyor.

Benzin istasyonlarında aynı zamanda aracımızı da tamir ettirebiliyoruz. Yaptığımız kazalar sonrasında hasar gören yerleri onarabiliyoruz. Sadece tamir değil aracı geliştirme işlemini de yapabiliyoruz. Bu sayede tırımız daha iyi performans sergiliyor.

Tır da sürerim, Kariyer de yaparım…

Oyunumuzda bir de istatistikî bilgilerin yer aldığı bir tabloya sahibiz. Bu tabloda ne kadar yol aldığımız, ne kadar süre mal taşıdığımız, hangi malları nereden nereye taşıdığımız, aldığımız cezalar, yaptığımız kazalar ve sürücü raporu var. Sürücü raporu oyun boyunca bizim raporlarımızın tutulduğu yer. Mesela oyunu toplamda 1 saat oynadığımızda günlük oyuncu olduğumuz, 5 veya daha fazla kaza yaptığımızda ise dikkatsiz sürücü olduğumuz yazıyor. Bir şehre iki kez gittiğimizde o şehrin turisti olduğumuzda raporlar arasında yerini alıyor.

Ekranın sağ üst köşesinde oyun zamanına göre saat, şoförün yorgunluk durumu, araç hasar durumu, ekranın sol üst köşesinde ise nerden nereye gittiğimiz yazılı. Şoförümüz de bir insan olduğu için uykusu gelebiliyor. Sağ üst köşede bunu gösteren bar dolmadan, dinlenme yerlerinden birinde dinlenmemiz gerekiyor. Eğer bunu yapmazsak ve o bar dolarsa, önce uyarılıyoruz ve sonra sürücümüz esnemeye başlıyor. Biz hala uyumamakta ısrar edersek sürücümüzün gözleri belli aralıklarla kapanıp birkaç saniye sonra açılıyor. Yolda ekran karardığı zaman biz de bir yerlere çarpabiliyoruz.

İşlerimiz tamamladıkça, ülkeler arası taşımacılık yapabiliyoruz. Almanya’da işe başladığımız zaman Almanya dışına çıkamazken görev tamamladıkça çevre ülkelere gidebiliyoruz. En sonunda ise oyunda bulunan tüm ülkeler arasında taşıma işlemi yapabiliyoruz. Ayrıca acemi şoför, normal şoför, usta şoför gibi kavramlar var ve yine ilerledikçe bu unvanlardan uygun olanını almaya hak kazanıyoruz.

Çevre ve Görüntü

Oyunun grafikleri zamanımıza göre biraz geri kalmış. Oyun bu yönden gerçekten zayıf. Çevre detayları da iyi değil. Kullandığımız tırlar hariç araç modellemeleri de iç açıcı değil. Tırların görünümü ve römorkların yapısı ise iyi. Şoför mahalli oldukça güzel. Aracı sürerken fareyi oynatarak sağa sola bakabiliyor, dikiz aynalarından arkamızı kontrol edebiliyoruz. Bu oyuna artı puan kazandırıyor. Şehir tasarımları ise göze hoş gelmiyor. Bütün ülkelerde yollar, kavşaklar, ışıklar, binalar aynı. Sadece il sınırlarının başladığı yerlerdeki tabelalar farklı. Oyunda hava durumu değişebiliyor, yağmur yağabiliyor veya güneş açabiliyor. Bulutlu havaya da denk geldiğimiz oluyor elbet. Oyundaki zamana göre hava aydınlanıp kararıyor. Oyunda dakika saniye gibi geçiyor.

Seslere gelince ise durum biraz dengesiz. Müzikler ve motor sesleri gerçekten güzel. Özellikle motor sesleri çok gerçekçi. Fakat diğer ses efektleri üzerinde hiç çalışılmamış. Duvara da çarpsak başka bir araca da çarpsak ağaca da çarpsak çıkan ses aynı. Bu bakımdan oyun kalitesi oldukça düşüyor.

Yolun Sonu

ETS türüne hoş yenilikler getiren bir yapım. Simülasyonları sevenler ETS’yi de seveceklerdir, bu türden hoşlanmayanlar da bu oyunu ara sıra oynayıp keyif alabilirler. Fakat uzun süreli oynanacak bir oyun değil. Hep aynı şeyleri yapmak oyuncuyu biraz sıkabilir. Gerçi uzun yollarda radyo dinleyebilsek çok iyi olurdu ama neyse. Dediğim gibi ara sıra oynamak ve keyif almak için ideal bir yapım olan Euro Truck Simulator, sizlere tavsiye edebileceğim bir oyun.


Oyundan Kareler

xuk2.jpg


xukd.jpg




Oyun Gereksinimleri

İşletim Sistemi: windows xp / windows vista
İşlemci: 2.4 ghz ıntel pentium 4
RAM: 512 mb (1 gb windows vista)
Ekran Kartı: 128 mb / geforce 4 (not mx!)- atı radeon 8500
HDD: 600 mb



Download Link



http://www.fileserve.com/file/pSS8CDe/Euro





KONU BİZZAT BANA AİTTİR
FAKAT BAŞKA BİR SİTEDE AÇMIŞTIM.
KONUYU
SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM

 
Son düzenleme:
Oyun ücretli olduğu ve linkteki oyunu indirip test edemeyeceğim için sadece link silinmiş ve oyunun yapımcısına ait web sitesinin linki yayınlanmıştır. Ayrıca download linkleride şifre (web site adresi) var ise lütfen bunuda arşivleyip indirme linki olarak belirtiniz. teşekkürler iiy forumlar
 
Oyun ücretli olduğu ve linkteki oyunu indirip test edemeyeceğim için sadece link silinmiş ve oyunun yapımcısına ait web sitesinin linki yayınlanmıştır. Ayrıca download linkleride şifre (web site adresi) var ise lütfen bunuda arşivleyip indirme linki olarak belirtiniz. teşekkürler iiy forumlar

Link Yenilenmiştir
 
Geri
Üst