• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Far cry 3 İnceleme

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Saint
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Saint

Banlanmış Üye
Aktiflik
K.Tarihi
26 Nis 2009
Mesajlar
969
Puanı
235
Konum
İstanbul

reachyourcopy.png


15971.png



Oyun dünyasının 4 yıldır beklediği yeni Far Cry’ı nihayet satışa sunuldu.

Crytek’in geliştirdiği Far Cry, 2004 yılında satışa sunulmuş ve FPS oyunlarında eşine az rastlanır türden geniş alanlara yer vermişti. Tropik ada görselleriyle beğeni toplayan yapımın yayıncı firması Ubisoft, Crytek ile yaşadığı anlaşmazlık neticesinde oyunun isim hakkıyla beraber projeden ayrılmıştı. Böylelikle 2008′de piyasaya sürülen Far Cry 2, Crytek tarafından değil, Ubisoft tarafından geliştirildi. Yaklaşık 50 km2′lik Afrika haritasında geçen yapımın belki de en büyük eksisi, tropik ada hüviyetinden uzaklaşmış olmasıydı. Aradan 4 yıl daha geçti ve Far Cry 3 ile beraber adaya müthiş bir geri dönüş yaptık!

15971.png


Far Cry 3 Başlıyor!

far-cry-3-inceleme.jpg


15971.png


Vaas da Kim?

Tıpkı üçüncü sınıf Amerikan filmlerinde olduğu gibi gençler hep birlikte eğlenmek için tatile çıkıyor ve bu tatil esnasında kendilerini bir adada buluyor. Ardından ise olaylar gelişiyor adadaki en büyük suç organizasyonunun başındaki kişi, yani “Vaas” ile tanışarak başlıyoruz

far_cry_3_inceleme_1.jpg


Hoş olmayan tanışma sonunda tutsak olduğumuz kafesten arkadaşımızın yardımıyla kurtuluyoruz ve her yeri silahlı çete üyeleriyle dolu olan bu kamptan kaçmaya çalışıyoruz. Oyunu öğrenme sürecimiz burada başlıyor. Tuşları ve etkilerini görürken, bir yandan da kamptaki gerillalardan saklanarak ilerliyoruz… Amacımız kız arkadaşımızı bulup onu bu cennet görünümlü cehennemden çıkarmak…

15971.png


Adada Neler Oluyor?

Yapımda ilk dikkati çeken tropik ada atmosferi. Ancak bu ada, ilk Far Cry’da gördüğümüz adadan çok daha gerçekçi tasarlanmış. Zira üzerinde yaşayan çok sayıda zararlı/zararsız hayvan mevcut. Örneğin çalıların arasında yürürken, radyo cızırtısına benzer bir ses duyarsanız, hızla sesin geldiği yerden uzaklaşmalısınız. Zira çok büyük ihtimalle yakınınızda ölümcül bir yılan bulunuyor demektir. Yaban domuzları, köpekbalıkları, timsahlar ve köpekler de adada sıklıkla karşılaşacağınız türden hayvanlar.

far_cry_3_inceleme_3.jpg


Adanın boyutları bir hayli büyük olduğu için, üzerinde bir yerden bir yere gitmek için cip veya benzeri bir araç kullanmalısınız. Yolda manzarayı izlerken bir anda önünüze çıkan geyiğe çarpmaktan başka çareniz kalmadığında, adanın ne kadar gerçekçi tasarlandığına bir defa daha şahit oluyoruz.

15971.png


Görevler

Serinin yeni yapımında, tıpkı ikinci oyunda olduğu gibi serbestiz. Bize verilen görevleri ister yapıp ister de dilediğimiz gibi adada gezinebiliyoruz. Görevler çeşitlilik gösteriyor. İletişim kurduğumuz kişilerden farklı farklı görevler alabiliyoruz. Bunları yapma önceliğimiz bize ait. İlla da kampları basmamız gerekmiyor. Bazı bölümlerde istenenleri toplamamız gerekiyor; örneğin hayvan derisi veya bazı bitkiler… Neyse ki bunları bulmak için ekranın sol alt tarafındaki radara bakmamız yetiyor. Aksi halde, o bitkileri bulmak samanlıkta iğne aramak gibi olabilirdi

far_cry_3_inceleme_5.jpg


Oyunda taktiksel ögelere de yer verilmiş. Örneğin düşmanların ilgisini farklı yere çekmek için herhangi bir objeyi, bakmalarını istediğiniz yere atmanız yeterli. Dikkatlerini oraya verdiklerinde ise ya arkalarından gizlice geçersiniz ya da yaylım ateşiyle onlara ani bir sürpriz yaparsınız.

Adada birçok farklı kamp bulunuyor ve bunların tamamı Vaas’ın emrinde değil. Ancak bu demek değil ki sizden de yanalar. Oyunun en heyecan verici taraflarından biri de bu. Karşınızdaki tepenin ardında dostla mı düşmanla mı karşılaşacaksınız bu pek belli değil… Ayrıca bir noktaya ulaşmak için serbest oluşumuz, bizi bazı kararlar vermeye itiyor. Hangi yoldan gidersek başımıza daha az iş gelir diye düşünmemiz gerek. Hatta gafil avlanmamak için bazen araçsız hareket etmeliyiz. Aksi halde çevremizde düşman cipleri bulmamız söz konusu oluyor…

15971.png


Craft ve Skill

Yapımda topladığımız bitkileri kullanarak bandaj ve sağlık iksiri üretebiliyorsunuz. Bu bitkileri adanın herhangi bir yerinde bulabiliyorsunuz. Ancak az evvel de belirttiğim gibi, bitkilerle dolu bir alanda ekranın sol atındaki radara bakarak kırmızı, mavi ve yeşil renkte bitkileri görebiliyorsunuz. Bu özelliğe Craft adı veriliyor.


far_cry_3_inceleme_21.jpg


Skill sayesinde ise, yapımda topladığınız deneyim puanlarıyla özel geliştirmeler yapabiliyorsunuz. Düşmanlarınızı daha yüksek isabetle vurmak ya da daha hızlı koşmak gibi geliştirmeleri, oyun boyunca kazandığınız puanlarla gerçekleştirebilirsiniz.

15971.png


Harita ve Çoklu Oyuncu

Oyunda epey büyük bir harita mevcut. Asla yürüyerek kat etmek istemeyeceğiniz bu haritada gezinirken araçlar büyük önem taşıyor. Ayrıca daha önceden gittiğiniz yerleri hızla ulaşım imkanı da mevcut. M’ye bastığınızda, Assassin’s Creed serisindekilere benzer detaylı bir harita ekrana geliyor. Gittiğiniz yerlerin üzerindeki hızlı ulaşım ikonuna tıkladığınızda, o bölgeye ulaşıyorsunuz. Çoklu oyuncu seçeneklerinde alternatif bir harita açılıyor.

far_cry_3_inceleme_61.jpg


Far Cry 3′de otomobilin sürüş dinamikleri çok başarılı olmuş. Bir hayli keyif veriyor…

Yapımın klasik multiplayer seçeneklerinin yanında en ilgi çekici olanı 4 kişiye kadar Co-Op oynanış imkanı. Senaryo modundaki olaylardan öncesini konu alan bir zamanda geçen Co-Op bölümü, Far Cry 3′ün eğlenceli ve serbest dünyasını arkadaşlarınız ile deneyimleme imkanı sunuyor.

15971.png


Grafikler ve Sesler

Görsel olarak Far Cry 3, (özellikle PC sürümü) yılın en iyilerinden biri. Özellikle gün ışığında sunduğu grafik kalitesi çok başarılı. Karanlık ortamlarda gündüzün verdiği etkiye yaklaşılamıyor. Patlamalardaki özel efektler bir hayli gerçekçi. Karakter modellemeleri konusunda Ubisoft çok iyi iş çıkarmış. Yüzler bir hayli gerçekçi görünse de, mimikler yeterince canlı gözükmüyor. Yine de PC kullanıcıları Far Cry 3′de DirectX 11′in nimetlerinden yararlanabilir.

far_cry_3_inceleme_71.jpg


Seslendirmeler konusunda yapımın sıra dışı bir başarısı olduğunu söylemek güç. Ancak yeni yapım benzerlerinden aşağıda kalmıyor. Efektler ve atmosferin sesleri ise özellikle de ses sistemiyle oynadığınızda gayet başarılı oluyor. Çevredeki hayvanların gürültüsünü, çalıların hışırtısını duyabiliyorsunuz. Keşke müzikler konusunda da methiyeler düzebilseydim fakat bu açıdan Far Cry 3 aklınızda kalacak melodilere sahip değil.

15971.png


Sonuç

Genel olarak baktığımızda Far Cry 3, ilk oyunun özlenen atmosferini geri getirmiş. Üstüne de ikinci oyunun geniş ve serbest dünyasını katmış. Bu da yetmemiş, 4 kişiye kadar Co-Op senaryosuyla, epeyce bir süre uykusuz bırakacak bir oyun ortaya çıkarılmış. Serinin müdavimleri zaten oynayacaktır fakat senaryosunun önceki yapımlarla bağı olmadığı için, FPS severlerin bu keyifli görsel şöleni kaçırmaması gerekiyor.


15971.png


 
Son düzenleme:
güzel gözüküyor baya farcryı pek beğenmedim 2 güzeldi ama
 
Geri
Üst