cabalredmoon
Üye
- Aktiflik
- K.Tarihi
- 12 Eyl 2012
- Puanı
- 0
Merhaba
4-7 Ekim tarihleri arasında Lütfi Kırdar Gösteri Merkezinde yapılacak olan gamex fuarında, aşağıdaki belirtilen kurallar doğrultusunda Cabal Kostüm yarışması yapılacaktır. Sizde yarışmamıza katılmak istiyorsanız aşağıdaki katılım şartlarını dikkatlice okuyunuz.
Başvurlarınızı;
Gamers Masters Cosplay Yarışması
Adresinden yapacaksınız
-Yarışma Katılım Şartları-
Değerlendirmeye alınacak kriterler:
Yarışmanın Jürisi:
Yarışmanın ödülleri:
(ödüller yakında ilan edilecektir.)
Ödüller 7 Ekim akşamı fuar kapanışına doğru yapılacak minik tören ile kazananlara verilecektir. Geçerli bir sebeple fuar alanını terk etmek zorunda kalmış ve sonradan ulaşan yarışmacıya ödülü kargo ile gönderilecektir.
4-7 Ekim tarihleri arasında Lütfi Kırdar Gösteri Merkezinde yapılacak olan gamex fuarında, aşağıdaki belirtilen kurallar doğrultusunda Cabal Kostüm yarışması yapılacaktır. Sizde yarışmamıza katılmak istiyorsanız aşağıdaki katılım şartlarını dikkatlice okuyunuz.
Başvurlarınızı;
Gamers Masters Cosplay Yarışması
Adresinden yapacaksınız
-Yarışma Katılım Şartları-
- 1. Yarışmacıların 14 yaşını doldurmuş olması ve türk vatandaşı olmaları gerekmektedir.
- 2. Gamers Masters Cosplay Yarışması adresine kayıt yaptırmalı ve katılım formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.
- 3. Yarışmacı hangi kostümü seçtiğini yarışmaya en geç 10 gün varken www.cosplayturk.com adresindeki profilinde duyurmak zorundadır. Listedeki kostümler haricinde Cabal Online oyunundan başka bir kostüm yapmak yasaktır.
- 4. Profesyonel yardım almak yada hazır giyim materyallerini direkt kullanmak yasaktır. Bunu yapım aşamasından fotoğraflar ile 7 Ekim yarışma günü renkli çıktılar ya da fotoğraflar ile jüriye sunarak kanıtlamalıdır.
- 5. Kostümün, fuar alanındaki kimseye zarar vermeyecek şekilde ve etrafı kirletmeyecek materyallerden üretilmesi gerekmektedir.
- 6. Performans anına kadar saklanması için herhangi bir kostüm parçanızı Gamesmastersstand görevlilerine teslim etmek gibi bir hakkınız yoktur. Kırılan, çalınan veya bozulan her kostüm parçasından yine yarışmacı sorumludur.
- 7. Kostümün hazır alınan bir parçası varsa kabul görecektir fakat el işçiliği yarışmada daha çok önem taşıyacaktır. Özellikle silah maketleri konusunda cosplayerın da bulunduğu WIP fotoğrafları çekilmelidir. Dürüstlüğünüzü ne kadar kanıtlarsanız o kadar başarınız artar.
- 8. *Yarışma 7 Ekim günü öğlen 13.00’de Gamesmasters standındaki küçük sahnede başlatılacaktır ve yarışmacıların çıkış sırası jüri tarafından belirlenecektir.
- 9. Fuar alanında yarışmacıların hazırlanması için kapalı bir alan tahsis edilecektir.
- 10. Her yarışmacıya kostümünü sunması için 2 dklık konuşma ya da performans süresi verilecektir. Sahnede özellikle söylemesi gerekenler: “Adı, Soyadı, Karakterinin Adı, -seçeneğe bağlı- fotoğraf pozları, -seçeneğe bağlı- silahını savurma veya karakterine özel bir hareket sergileme, -seçeneğe bağlı- karakterine özgü kurgulu veya orijinalinden bir veya iki cümlelik bir konuşma yapmak, -seçeneğe bağlı- kostümü yaparken yaşadığı bir zorluktan çok az bahsetmek.”
Değerlendirmeye alınacak kriterler:
- a. Kostüm ve Aksesuar İşçiliği (%50)
- b. Kostümün parçaları ve saç makyaj gibi ayrıntıların uyumu (%20)
- c. Yapılan karakterin bulunduğu sınıfa uygun tavırlar ve mimikler konusundaki başarı (%30) (Örneğin Rogue bir karakter sinsi bir şekilde eğilerek sessiz yürümelidir, sinsi bakışlar atmalıdır. Bir Merchant sürekli silahları veya aletleri inceleyip bir şeyleri söküp takarak bir şeyler üretir gibi yapmalı; bir Knight dimdik durup sert bakışlarla etrafı kolaçan etmelidir.)
Yarışmanın Jürisi:
- a. Sensee (SenseeCosplay ve Aksesuar)
- b. Pelin Gökçen (İpekyol Baş Tasarımcısı)
Yarışmanın ödülleri:
(ödüller yakında ilan edilecektir.)
Ödüller 7 Ekim akşamı fuar kapanışına doğru yapılacak minik tören ile kazananlara verilecektir. Geçerli bir sebeple fuar alanını terk etmek zorunda kalmış ve sonradan ulaşan yarışmacıya ödülü kargo ile gönderilecektir.