• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Guild Wars 2 Turnuva Rolleri, Buildleri ve Kompozisyonları

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell
maxigamebanner1.png

maxayrac3.jpg

GİRİŞ:

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Yazıma başlamadan önce bu yazı 5 kişilik takım halinde oynamak isteyenlere bir başlangıç noktası niteliğinde gerekli rol ve kompozisyonları göstermek niteliğindedir. Yazımı hazırlamamın çıkış noktası GW2 içerisinde sPvP oynadıkça, her gün yeni, hevesli ve ciddi olarak bir şeyler gerçekleştirmek isteyen oyuncuların varlığını görüyorum ve bu oyuncuların sayısı hiçte az değil. Ben bu çevrede oyuncuların işine yarayacak bilgileri elimden geldiğince anlatmak istedim. Açıkçası belirteceğim bilgiler ışığında belirli rolleri sınıfları kendinizce düzenleyip arkadaşlarınızla birlikte daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. Yazıma temel birkaç bilgi ile başlamak istiyorum.

TAKIM ve sPvP:

- Guild Wars 2 PvP sistem dinamiklerini diğerlerinden ayıran en büyük özelliği beraber oynadığınız insanlar ile oyun içerisinde daha fazla paylaşım içinde bulunmanızı zorunlu kılmasıdır. Bunu daha fazla açıklamak gerekirse oyuncuların becerilerini en üst düzeyde kullanmak için her class'ın birlikte hareket etmesi, doğru zamanda doğru hareketleri yapması ve devamlı iletişim içinde olmaları gerekmektedir. Örnek olarak maça girmeden önce kimin hangi rolu ve o rolu üstlenen class'ı belirtmesi ve takımın bu classlar ile ne zaman nerede ne yapacığını belirlenmesi ve bunun herkes tarafından bilinmesi ve anlaşılması gerekmektedir.

- Yukarıda belirtilen roller ve class görevleri ile takım hareket tarzlarına takım kompozisyonu veya team setup denir. Peki bu takım komposizyonu size ne sağlar? Neleri değiştirir? Neye etki eder?

- Öncelikle Takım Komposizyonu sizi tam anlamı ile takım olmanızı sağlar. Arkadaşlarınızla olan bağınızı yükseltir, daha fazla eğlenir ve kazanma şansını arttırırsınız. Ayrıca zaman içinde oyun hakkındaki deneyim ve tecrübeleriniz arttıracak ve olaylara daha geniş açıdan bakmanızı sağlayacaktır. Kazandığınız bu deneyimleri kullanarak daha fazla başarı elde edebilirsiniz.

- Kısaca takım kompozisyonunu açıkladıktan sonra bunu oluşturan oyuncu rolleri hakkında konuşalım.

ROLLER :

Rol bir PvP takımını oluşturan classların üzerine yüklenen oyun içerisinde ne tür görev yapacağını belirleyen bir etmendir ve bir komposizyonun olmazsa olmazıdır. Bunun yanında iyi seçilmiş roller maçın başlamasından itibaren size hatırı sayılır bir avantaj sağlayacaktır. Standart bir PvP takımı şu rollerden oluşur :

Farpoint Assaulter : Amacı maçın başında düşman noktayı (far point) ele geçirmek, maç süresince gerektiğinde bu noktayı rahatsız etmek ve ataklar düzenlemektir. Bunun yanında maç öncesinde kararlaştırılan taktiğe göre yakın ve uzak noktalar üzerine oynamak isterseniz uzak noktayı ele geçirecek oyuncudur. Genellikle hareket kabiliyeti (mobility) fazla ve anlık hasarı yüksek (burst DPS) classlar bu rolleri oynar. Mesmer, Thief ve Ranger bu rolu üstlenebilirler.

Backpoint Defender : Takımın ana rollerinden biridir. Amacı yakın noktayı ele geçirmek ve elinde tutmaktır.Ayrıca battle of kyole haritasında trebi kullanabilirler. Topluluk kontrolu (Crowd Control,CC) yüksek, dayanıklı classlardan seçilmelidir. Engineer ve warrior genelde bu rolu oynar.

Team Figher : Oyun içerisinde nerede daha fazla etki yaratılmak istenirse oradadır. Team Fighter'a Roammer'da denilmektedir. Takım içindeki en esnek oyuncudur. Mutlaka harita içerisinde tüm arkdaşlarını takıp etmeli ve ona göre konum almalıdır. Gerektiğinde bireysel olarak hareket edebilecek oyuncuların tercih etmesi daha uygundur. Her zaman takım arkdaşları ile iletişim içerisinde olmalı ve özellikle bunker ve backpoint defender ile koordinesini kaybetmemelidir. Haritaların özelliğine göre takımına ekstra puan sağlayabilecek görevleri üstlenebilir ve bu konuda arkadaşlarını organize etmelidir. DPS classları bunun için en uygun seçeneklerdir.

Support : Takımın destek oyuncusudur ve team fightlara mutlaka bulunması gereken bir roldur. Amacı özellikle bunker rolunu ayakta tutmak, DPS classlarına yardımcı bufflar vererek hasar çıkışlarını arttırmak ve rakibi etki altına almaktır. Son zamanlarda Staff Elemantalistler bu iş için oldukça fazla kullanılır. Ayrıca warrior ve guardian classları da bu rolu üstlenebilir.

Bunker : Tam anlamı ile takımın kalesidir. Team fightlarda takımını sırtlar noktayı elinde tutar ve düşen arkadaşlarını ayağa kaldırır. DPS'i yüksek değildir fakat kendine buff ve ekstra heal skilleri bulunan classlardan seçilir.

- Takım içi rollerin üzerinden durduktan sonra bu rollerle ilgili bazı basit taktiklerden bahsedelim.

TEMEL TAKTİKLER :

- Bunker gerçekten CC yoluyla orta noktada takım savaşlarını kontrol etmeli ve tank yetenekleri sayesinde ölen arkadaşlarını canlandırmalıdır. Guardian'ın sancuary skilli genellikle kolay recapping yapmak ve düşmaları uzak tutmak için kullanılabilir.

- Mesmer veya Ranger sık sık Treb Kullanıcısı seçilir. Doğru Treb zamanlaması neredeyse tüm rakibi bastı altına alıp onların planlarını bozar.
Mesmer Portal kullanarak trebinizi çok hızlı bir şekilde repair edebilir. Spirit Rangerlar treb kullananlar için sinir bozucu olabilirler.

- Team Fighterlar sürekli olarak en fazla etkiye sahip olacak yere hareket hareket etmelidir. Thief gerektiğinde Niflhel Forest'da yanı sıra Backpoint Defender'ı yedekleyerek ve karşı takımdan gelecek atakları kırmakta ve yüksek mobility ve burst DPS'i ile karşı takımın Boss'unu çalabilir.

- Farpoint Assaulter hasar ve survival özellikleri var ise kullanılmalı ve far pointe gönderilmeli. Eğer karşı takımın Backpoint Defender'ına karşı ayakta kalamazsa gönderilmesine gerek yoktur. Eğer bu taktik işe yaramazsa Farpoint Assaulter derhal diğer noktalara geri dönmelidir.

- Support ile Team Fighterların çok benzer yetenekleri vardır bunun için support sadece takım arkadaşları üzerindeki CC etkilerini kaldırmak boon ve ekstra heal vermek üzerine odaklanmalı ve takımın defans kabiliyetini arttırmalıdır. Hasar işini diğer arkadaşlarını bırakmalıdır.

- Saldırı (spike) zamanlamalarına dikkat edilmelidir. Verilen targetlar tek düze değil değişen durumlara göre belirlenmelidir. Takım içerisinde ahengi sağlamak adına oyuncular devamlı kendi bölgelerindeki durumları bildirmeli ve ona göre hareket edilmelidir.

- Takım içerisinde kararlar zaman kaybetmeden anında uygulanmalıdır. Karar alırken en mantıklı olanı uygulayın ve size ne kadar saçma gelse bile kararlaştırılan taktiğe uyun. Unutmayın o an için verilen en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.

- Takım arkadaşınızı hatası yüzünden küçümsemeyin kırmayın. Maçın heyecanı ile insanların sesleri yükselebilir fakat oyun içinde kaldığı sürece zararsızdır. Arkadaşınızın eksiğini söyleyin ve bunu telafi etmesi için yardım edin. Oynarken kendinizi rahat hissetmeniz oyuna odaklanmanız için çok önemlidir. Ne olursa olsun takım olarak konsantrenizi kaybetmeyip devam edin. Her şekilde pes etmekten daha iyidir.

- Sadece tanıdıklarınızla değil oyunda her kesimden insanlarla konuşun tartışın. Çevrenizi geliştirin. Bilgi paylaştıkça çoğalır ve daha sağlam bir yer eder.

- Son olarak classlar ile ilgili her bilgiyi araştırın öğrenin. Updateleri takip edin ve diğerleri ile paylaşın. Sadece tek class ve tek rol ile yetinmeyin kendinizi geliştirerek farklı rollerde kendinizi gösterin. Yapılan bütün turnuvaları takip edin ve izlediğiniz videoları değerlendirip kendinize pay çıkartın ve bol bol pratik yapın.

- Bu yazıyı yazarken amacım daha fazla oyuncuya ulaşmak ve daha fazla oyuncuyu hedeflerine ulaşmasında yardımcı olmak istememdi. Eğer gerçekten bazı rituellere uyup egonuzu bir kenara bırakıp üstlendiğiniz role odaklanarak kendinizi geliştirirseniz yavaş yavaş başarılı olmanız çok zor değil.

- Ayrıca daha ileri seviye bilgiler için http://www.qqmore.net sitesini ziyaret edebilirsiniz. Buildler ile ilgili en iyi kaynaklar ise : http://www.metabattlehttp://www.intothemists.com sitelerinden istediğiniz buildleri elde edebilir ve kendinize göre yorumlayabilirsiniz. Her hangi bir konuda sorularınız için veya çok fazla merak edilen veya açıklanmasını istediğiniz konuları oyun içinde bana (Snowrose.3490) ulaşabilirsiniz. Bu sayede hem devam etmem için bana fikir vermiş olsunuz hemde amaca yönelik daha faydalı yazılar hazırlamış olurum. Bana bu yazıyı yazmakta destek olan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Bol şanslar iyi avlar millet...

Alıntıdır.
 
Geri
Üst