Bannnnn
Üye
[BILGI]Merhaba arkadaslar.Birçok kişi Hackshield Serverı açınca "javac' iç ya da dış komut, çalıştırılabilir program ya da toplu iş dosyası olarak tanınmıyor" hatasını aldı. Tabi birçok kişinin sorunu java programını yükleyince ortadan kalktı.
Ama benim ve birçok kişinin java programı yüklü olduğu halde bu hatayı aldığını gördüm ve sorunun çözümü için bir rehber hazırlama gereği duydum.[/BILGI][ACIKLAMA]Adım 1: Başlattan Bilgisayara sağ tıklıyoruz ve Özellikler diyoruz.[/ACIKLAMA]
[ACIKLAMA]Adım 2: Özellik dedikten sonra Gelişmiş Sistem Ayarlarına giriyoruz.
[/ACIKLAMA]
[ACIKLAMA]Adım 3: Gelişmiş Sistem Ayarlarına girdikten sonra alt tarafta bulunan Ortam Değişkenlerine giriyoruz.
[/ACIKLAMA]
[ACIKLAMA]Adım 4: Ortam Değişkenlerine girdikten sonra alt kısımda bulunan Sistem Değişkenlerinden Path'i bulup üstüne çift tıklıyoruz.[/ACIKLAMA]
[ACIKLAMA]Adım 5: Sistem Değişkenlerini Düzenle kısmı açıldıktan sonra Değişken Değerine Java klasörünüzdeki bin dosyasının konumunu yazıyoruz. Örn: C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin[/ACIKLAMA]
[ACIKLAMA]
Adım 6: Javanın içindeki bin klasörünün konumunu yazdıktan sonra tamama basıyoruz ve artık sorunsuz Hackshield'imizi kullanabiliyoruz.[/ACIKLAMA]
Ama benim ve birçok kişinin java programı yüklü olduğu halde bu hatayı aldığını gördüm ve sorunun çözümü için bir rehber hazırlama gereği duydum.[/BILGI][ACIKLAMA]Adım 1: Başlattan Bilgisayara sağ tıklıyoruz ve Özellikler diyoruz.[/ACIKLAMA]
[/ACIKLAMA]
[/ACIKLAMA]
Adım 6: Javanın içindeki bin klasörünün konumunu yazdıktan sonra tamama basıyoruz ve artık sorunsuz Hackshield'imizi kullanabiliyoruz.[/ACIKLAMA]