• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

IIS'de Yeni Site Ekleme

CottonCandy

Atlas Evren
Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
26 Tem 2009
Mesajlar
1,087
Puanı
472
Konum
M.K.ATATÜRK
maxigamebanner1.png


1-) Bu işlem için ilk olarak Start-Programs-Administrative Tools-Internet Information (IIS) yazan yere tıklayarak iis servisimizi başlatıyoruz.

2-) Gelen ekranda sol tarafta bulunan Start Page bölümünün altında yer alan server ismimizin yazılı olduğu yerdeki artı işaretine tıklayarak alanımızı genişletiyoruz


2eam5qb.jpg



3-) Açılan bölümde Sites yazan yerin üzerine sağ tuş ile tıklıyoruz. Açılan menüden Add Web Site yazan yere tıklıyoruz.

3586n3o.jpg


4-) Karşımıza gelen ekranda yer alan bölümleri kısaca açıklayalım;


24wzuv9.jpg


Site Name:
Bu bölümden yeni oluşturacağımız web sitemize bir isim veriyoruz. Burada istediğiniz gibi bir isim verebilirsiniz. İleride kayıtlarınız çok arttığında karışıklık olmaması için web siteniz ile ilgili bir tanımlama yapmanız yararlıdır.

Physical path: Bu bölümde web sitenizi hangi klasörde yayınlayacaksanız o klasörün bulunduğu yolu belirliyorsunuz. Bilindiği gibi iis servisini kurduğunuzda C sürücünün içinde yer alan inetpub/wwwroot klasörünün içine web dosyalarınızı atarak localhost üzerinden web sitenizi çalıştırabiliyordunuz. wwwroot klasörünün içerisine yeni oluşturduğunuz web sitesi için bir tane klasör oluşturup bu bölümde oluşturduğunuz bu klasörü seçiyorsunuz.

IP Address: Bu bölümde ise sunucunuzda tanımlı olan bir ip adresini seçiyorsunuz. Herhangi bir ip adresi seçmezseniz All Unassignet bölümünü seçili olarak bırakabilirsiniz.

Port: Bu bölüm kendiliğinden 80 olarak gelmektedir. Web siteleri 80 numaralı port üzerinden yayınlandığı için bu alana dokunmuyoruz. İsterseniz bu alana farkı bir port numarası verebilirsiniz. Ancak bu durumda web sitenize girecek kişiler web site isminin yanında port numarasını yazmaları gerekecektir (www.websiteismi.com:9090)

Host Name: Bu kısma web sitenizin ismini yazmanız gerekmektedir.(www.websiteismi.com).

Bu bölümde gerekli alanları doldurduktan sonra ok butonuna basıyoruz.

5-) Aşağıdaki ekranda da görüldüğü gibi yeni web site kaydımız oluşmuş durumda. Bu şekilde gerçek ortamda veya local ortamda web site kayıtları açabilirsiniz.

24npsaw.jpg


Not: Yeni web site kaydı açmak için iis ortamında yapılacak işlemler bu kadardır. Bu sitelerin gerçek ortamda çalışması için dns kayıtlarının yapılması gerekmektedir. Dns kayıtlarının nasıl açılacağını ilerleyen konularımızda öğreneceğiz. Eğer local ortamda çalışma yapacaksanız C Sürücüsünde yer alan Windows/system32/drivers/etc klasörünün içinde bulunan hosts dosyasını notepad ile açarak sayfanın en altında herhangi bir yere ethernet kartınızda tanımlı olan ip adresini yazıp boşluk bırakıp karşına iis’de açtığınız web site ismini yazıp dosyanızı kaydederseniz yeni açtığınız web sitenizi local ortamda çalıştırabilirsiniz.

Kod:
192.168.1.100 www.websiteismi.com
 
Geri
Üst