Sergül Kato.(Bu yazı kendi blogunda paylaştığı bir yazı ve 30 kasım 2009 tarihinde girilmiş bir yazı yani Sergül abla yaklaşık 5 yıldır Japonya'da yaşıyor.)
2 yıl 2 ay oldu Japonya'ya geleli.Bu süre içinde bana genel olarak aynı sorular soruldu;
1-Türkiye nerede?
2-Türkiye'de hangi dil konuşuluyor?
3-Kapadokya'ya gittin mi?
4-Kebap pişirebiliyor musun?
Bu sorulara her daim sabırla cevap verirken bir yandan üzüldüm ülkemin imaj anlamında epey desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Düşünsenize harita nerede olduğumuzu bilmiyorlar
Şimdi onlara ben 6 soru hazırladım.Şimdilik 2 kişi cevapladı.Sizinde soru fikirlerinize açığım.
Sorular
1- Türkiye nerededir?
2-Türkiye adını duyduğunuzda aklınıza ne geliyor ilk olarak?
3-Türkiye'de hangi dil konuşuluyor?
4-Türklerin dış görünüşü hakkında nasıl bir fikre sahipsiniz? (mesela Japonlar çekik gözlü,siyah saçlı ,kısa boylu vs.)
5-Türkiye'de ismini bildiğiniz şehir var mı?
6-Daha önce yediğiniz veya ismini duyduğunuz Türk yemeği var mı?
Şimdi gelelim cevaplara
Bay İguchi 31 yaşında (Balığın iş arkadaşı -bir önceki postta beraber yemek yediğimizi yazmıştım)
1-Akdeniz'de
2-Büyük yüz,Japonları seven,futbolda güçlü,duyguları güçlü ve karakterli yüz ifadelerine sahip olduklarını düşünüyorum.
3-İngilizce -Türkçe diye bir dil var mı?
4-Arkadaş canlısı
5-İstanbul,Galatasaray,Beşiktaş (futbolla ilgili kendisi)
6-Yediğim yok.Bildiklerim kebap ve dondurma.
Bayan Suzuki
1-Bilmiyorum
2-Dondurma
3-Türkçe (öyle bir dil var mı emin değilim)
4-Dondurma satan kişiler haricinde yok.Araplara benzediklerini düşünüyorum.(Japonya'da dondurma satan kişiler genelde Karadenizli ve doğulu oluyor )
5-Bilmiyorum
6-Dondurma
http://yolunneresindeyim.blogspot.com/2009/11/japonlara-sordum.html
2 yıl 2 ay oldu Japonya'ya geleli.Bu süre içinde bana genel olarak aynı sorular soruldu;
1-Türkiye nerede?
2-Türkiye'de hangi dil konuşuluyor?
3-Kapadokya'ya gittin mi?
4-Kebap pişirebiliyor musun?
Bu sorulara her daim sabırla cevap verirken bir yandan üzüldüm ülkemin imaj anlamında epey desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Düşünsenize harita nerede olduğumuzu bilmiyorlar
Şimdi onlara ben 6 soru hazırladım.Şimdilik 2 kişi cevapladı.Sizinde soru fikirlerinize açığım.
Sorular
1- Türkiye nerededir?
2-Türkiye adını duyduğunuzda aklınıza ne geliyor ilk olarak?
3-Türkiye'de hangi dil konuşuluyor?
4-Türklerin dış görünüşü hakkında nasıl bir fikre sahipsiniz? (mesela Japonlar çekik gözlü,siyah saçlı ,kısa boylu vs.)
5-Türkiye'de ismini bildiğiniz şehir var mı?
6-Daha önce yediğiniz veya ismini duyduğunuz Türk yemeği var mı?
Şimdi gelelim cevaplara
Bay İguchi 31 yaşında (Balığın iş arkadaşı -bir önceki postta beraber yemek yediğimizi yazmıştım)
1-Akdeniz'de
2-Büyük yüz,Japonları seven,futbolda güçlü,duyguları güçlü ve karakterli yüz ifadelerine sahip olduklarını düşünüyorum.
3-İngilizce -Türkçe diye bir dil var mı?
4-Arkadaş canlısı
5-İstanbul,Galatasaray,Beşiktaş (futbolla ilgili kendisi)
6-Yediğim yok.Bildiklerim kebap ve dondurma.
Bayan Suzuki
1-Bilmiyorum
2-Dondurma
3-Türkçe (öyle bir dil var mı emin değilim)
4-Dondurma satan kişiler haricinde yok.Araplara benzediklerini düşünüyorum.(Japonya'da dondurma satan kişiler genelde Karadenizli ve doğulu oluyor )
5-Bilmiyorum
6-Dondurma
http://yolunneresindeyim.blogspot.com/2009/11/japonlara-sordum.html