SprouT
Aileden
- Aktiflik
- K.Tarihi
- 17 Ara 2011
- Puanı
- 92
Lotro shine hür ve yesil toprak ekran görüntülerini sizlerle payşalmak istedim buyrun
Bölgeye girenlerin, yüksek bir tepeden bakarken karşılaşacakları en güzel manzaralardan biri...
Nehirin, ağaçların ve yemyeşil toprakların mükemmel uyumu... huzur dolu topraklar...
Bilbo'nun; veda konuşmasını yaptığı Davet Ağacı ve pek çok yıl Shire'da konuşulacak partinin yapıldığı alan...
Farklı açıdan bir başka görüntüsü...
Bilbo ve Gandalf'ın eşsiz bir manzaraya karşı duman tüttürdüğü yer...
Bag End sayısız salonlarının altında hazinelerin gömülü olduğu söylenen, Bilbo'nun kovuğu... Sackville Baggins'ler çoktan gelmişler bile Girelim bakalım, belki biz de hazineden payımıza düşeni aşırırız
Girenleri karşılayan sıcacık bir giriş...
Etrafı tatlı bir sıcaklıkla dolduran şömine ateşinde çıtırdayan odunlar yanarken; Gandalf'ın Frodo'ya öğütler verdiği yer...
Etraftaki eşyalara bakacak olursak burası da; Bilbo'nun hiç boş kalmayan kileri
Burası da yemek odası olsa gerek... Ferah ve güzel döşenmiş bir oda... Hobbitler keyiflerine gerçekten çok düşkünler!
YAŞLI ORMAN
Yaşlı Orman'ın çıkışı, ürpertici ve tehlikelerle dolu ormandan çıkabilenleri karşılayan manzara...
Korkucu ormanın girişi. Girişimiz ile başlayan uğultu ve çöken sis, insanı içini ürpertiyor...
Tüm cesaretimizi toplayıp biraz daha ilerliyoruz. Her ne kadar ormanın çok içlerine gitmemiş olsakta; etrafta dolaşan kurt,yarasa, örümcek ve dev ayılar önümüze çıkıveriyor... Hareket eden ve içi kötülükle dolu olan dev ağaçları saymıyorum bile... Orman kötülükle dolu...
Etafımıza bakmak ve nerede olduğumu tahmin etmek için çıktığımız bir tepe... bize hiç yardımcı olmuyor... göz alabildiğince ağaç... ve korkutucu sis...
İşte! Benim için güzel bir manzara... Bir kaç defa kaybolduğum zaman, bulmayı tüm kalbimle istediğim ev... Ormanda kaybolmak gerçekten çok kolay...
Tom Bombadil'i ve evini biraz daha yakından görmek için yaklaşıyoruz. Ve tüm yorgunluklarımızı, korkularımızı atıp huzurun tadını çıkarıyoruz... Evin içi sıcacık...
Yaşlı Söğüt... yaşlı ve kötü söğüt! Yüzük Taşıyıcısı'nın sonu oluyordu neredeyse...
Höyük Yaylalarında Sis:
Yol hiç bitmez, uzar gider... Fazla kalamadığımız huzur dolu mekandan ayrıldıktan sonra; yolu bilmeyenlerin karşılaşabileceği bir manzara... İçinizden Tom Amca'nın şiirini okusanız iyi olur, çünkü Höyüklü Kişiler pek uzakta değil ve etrafta korkunç yaratıklar kol geziyor...
İşte bir Höyüklü Kişi... ve kurbanı...
SIÇRAYAN MİDİLLİ HANI:
Bree'nin Güney Girişi... Her ihtimale karşı, hendeklerle çevrelenmiş kasabanın, uzun ve sağlam duvarları arasına yerleştirilmiş; muhafızların koruduğu kapı...
Sıçrayan Midilli Hanı... "benimle orada buluş"... Pek çok kişinin buluşma noktası
Kapıdan içeri adımımızı atınca bizi karşılayan Bay Arpadam Kaymakpürüzü... gerçekten çok iyi birası vardır
Hanın biraz arkalarında; insanları, şömine ateşinin karşısında müzik dinlerken ya da dinlenirken bulabilirsiniz... Hiç boş kalmayan bir mekan...
Bu da Bree'yi koruyan kolculardan biri... Uzun yolculuklara ve kötü şartlara karşı sıkıca giyinmiş ve kuşanmış bir Dünedain...
WEATHERTOOP:
Yüksek ve bölgeye hakim kuleye ulaşımı engelleyen onlarca orc kampından biri... Biraz yaklaşınca, warglar ve orclar size saldırıyor...
İşte meşhur kule... Aragorn ve hobbitlerin etrafa göz atmak için çıktıkları yer... Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra zirveye ulaşabiliyorsunuz ancak... Ulaşımı çok güç, çıkmak ve inmek çok yorucu olabiliyor...
Herşeyi göze alıp, kuleye tırmandığınızda sizi karşılayan manzara... Yıkılmış bir kulenin enkazı...
Çevrenin yüzlerce metre yükseklikten görünümü... Elflerin daha net ve daha uzağı gördüklerini belirtmek isterim...
Farklı açıdan bir başka görünüm...
Tırmanması zor ve sıkıcı olan kuleyi, o kadar tırmandıktan sonra inmek daha da zor... Fazla vaktim olmadığı zamanlarda aşşağıya atlamayı (ve akabinde bacaklarımın ezilip belli bir müddet zorlanarak yürümeyi) göze alıp, atlamayı tercih ediyorum... Ama bu sefer tahmin ettiğim gibi olmadı ve yüksekten düşerek öldüm... fazla mı cesurum ?
KARIŞIK:
Yabanda gezerken karşılaşabileceğiniz güzel bir manzara...
Onlarca parti mekanından sadece biri... Belli zamanlarda burası tıklım tıklım dolu oluyor ama şu an, her zaman eğlenmeye vakit bulabilen hobbitler ve bir kaç cüce'den başka kimse yok...
Keyiflerine gerçekten çok düşkünler
Biraz yaklaşınca muhabbet etmeye başlıyor
Dans eden hobbitler...
Archet'te rastlayabileceğiniz hoş bir manzara... Ay'ın göle yansımasıysa ayrı bir güzel
Her zaman bu kadar huzur dolu ve güzel yerlerde olamayabiliyorsunuz... İşte, Orta Dünya'nın tehlikeleri... Savaşa her zaman hazır olmak zorundasınız...
Aragorn ve Hobbitlerin geçtiği Titresinek Bataklığı'nda dolaşan iğrenç orclar... Çok tehlikeli olduklarını söylemeliyim...
Bu da bir başka orc. Kafasının üstünde tuttuğu şeyi merak edenler olabilir; bir nevi bomba olan kazanı, savaşmak için kullanıyor. Biraz yaklaşınca, o kazanı kafanıza yiyebilirsiniz
Bu da yeni rastladığım bir şey... İlk gördüğümde Troll sanmıştım ama ne olduğunu hala çözemedim