aradabir007
Banlanmış Üye
- Aktiflik
- K.Tarihi
- 4 Eyl 2011
- Mesajlar
- 31
- Puanı
- 2
Enderman
3 Blok yüksekliğinde, uzun kollu, tehlike anında kendilerini ışınlayabilen bir canlıdır. Diğer düşman canavarlara kıyasla daha az bulunur. Sadece geceleri ve mağaların derinliklerinde rastlanabilen bu canlı, direk olarak bakmadığınız veya saldırmadığınız sürece sizi umursamaz. Normalde çevreden aldıkları blokları başka yerlere taşırlar. Taşıyabildikleri: Toprak (Dirt), Kum (Sand), çakıl (Gravel), kil (Clay), kaktüs (Cactus), balkabağı (Pumpkin), karpuz (Melon), TNT, sarı ve kırmızı çiçekler ( Flover & Rose), kırmızı ve kahverengi mantarlardır.
Sudan ve güneşten zarar görürler, bu sebeple yağmur yada güneş gördüklerinde teleport olarak kaçmaya çalışırlar.Aynı zamanda lav (lava) ve ateş de yine hasar görmelerini sağlayacaktır. Bunların dışında kılıç yakın menzilde zarar verebilirken oklardan ışınlanarak kaçtıkları için yay kullanmak etkili değildir.
Endermanlardan kaçınmak için işe yarar yöntemlerden biri sadece 2 blok yüksekliğinde bir alanda durmaktır. Uzak menzilli saldıramadıklarından ve 2 blok yüksekliğindeki yerlere giremediklerinden size harhangi bir şekilde hasar veremezler.
Bir başka teknik ise 4 blok üst üste yerleştirip sonrasında enderman’a bakarak üstünüze çekmektir. Enderman size erişemeyecek ama siz enderman’a saldırabileceksiniz. Ama bu taktik için çevrede uzun menzilli saldırabilecek (iskelet vs.) olmamasına dikkat edin.
Bir diğer taktik ise eğer yakınınızda eğitimli kurdunuz varsa Enderman’a bir sefer vurup kurtlarınızın Enderman’ı öldürmesini de sağlayabilirsiniz.
Creeper
Bu yeşil, sizi kucaklamak için can atan yaratıklar, belki de Minecraft evreninin en ünlü ve çok nefret edilen canlılarıdır. Zombiler ve iskeletlerin aksine güneşten etkilenmeyen bu canlılar, gece yada gündüz fark etmeksizin oyuncuyu gördükleri yerde direk üstüne koşarlar ve oyuncuya dokundukları anda patlarlar. ayak sesleri ve ve patlamak üzereyken çıkardıkları “hhıısssssss” sesi dışında başka bir ses çıkarmadıkları için gerçekten tehlikelidirler çünkü çoğu zaman fark edilmeyebilirler. (Özellikle arkanızdan yaklaşırlarken)
Öldürüldüklerinde ( patlamadan öldürülürse) üzerlerinden 0-2 arası barut (Gunpowder) düşer. Eğer iskeletler tarafından öldürülürse üzerilerinde müzik diski düşme ihtimali vardır. Creeperlar aynı zamanda üzerilerinden müzik diski düşürme ihtimali olan tek canlıdır. Üzerilerinden düşen barut (gunpowder) ile de (kum ile birleştirip) TNT yapabilmek mümkündür.
Creeperlar TNT’lerden %25 daha az bir güçle patlarlar. Ufak bir olasılıkta olsa Creeper’ın 3-4 blok yakınına yıldırım düştüğü zaman Creeper’ın şarj olma ihtimali vardır. Eğer bu olursa Creeper’ın çevresinde mavi bir alan oluşur. (Bkz: yukarıdaki resim) Pek çok oyuncu tarafından Yıldırım Creeper’ı (Lightning Creeper) adlandırılan bu türü öldürmesi normal Creeper’lara göre daha kolaydır ama patlamaları TNT’den %50 daha güçlüdür. Patlama alanını görmek için aşağıdaki resmi inceleyebilirsiniz. ( soldaki Yıldırım Creeper, sağdaki normal Creeper).
Eğer Creeperlar su içerisinde patlayacak olurlarsa çevre bloklara hasar vermezler ama patlama oyunculara hasar verebilir. Aynı zamanda kolları olmamasına rağmen diğer yaratıklar gibi merdivenlerden tırmanabilirler.
Creeper’lar ile dövüşmenin en kolay yolu, sizi fark etmedikleri uzak bir mesafeden tam gerilmiş yay ile 2 ok atarak öldürmektir. Oyuncunun yakınında olmadığından patlama ihtimali de ortadan kalkmış olur.
Yakın dövüş kullancaksanız en iyi yöntem genelde vur kaç taktiğidir. Çünkü eğer size yeterki kadar yaklaşırsa patlayacağından ilk darbenizi vurduktan sonra geri kaçmanız önemlidir. 1.8’de eklenen bir diğer özellik olan kritik vuruş yeteneğini de bu sırada kullanabilirsiniz. Bir yaratığa kritik vuruş yapabilmeniz için zıplamalı ve havada iken o canlıya vuruş yapmalısınız. kritik vuruş yaptığınızı vurduğunuz yaratığın çevresinde çıkan efektten anlayabilirsiniz.
Bir diğer öneri koşma (Sprint) yeteneğinizi kullanarak atak yapmaktır. Koşarak vuruş yaptığınız canlılar genelde geriye doğru uçacağından eğer arkasında lav yada uçurum varsa orandan da hasar alması mümkündür. Bu yöntemin tek eksi yanı Creeper’a koşabilecek kadar düz ve uzun bir alanınız olması gerekmesidir.
Eğer bir Creeper 2 yada daha fazla blok altınızdaysa - (zıplama mesafesi dışındaysa) üzerine kum (sand) yada çakıl(gravel) atarak boğmayı deneyebilirsiniz. Yavaş bir yöntem olabilir ama özellikle derin mağaralarda ve elinizde (lav, yay vs) gibi uzaktan saldırabileceğiniz malzemeniz yoksa işe yarabilen bir yöntemdir.
Bir diğer yöntem zorluk seviyesini en kolaya (Peaceful) almaktır. Bu sayede peşinizde ne kadar yaratık varsa bir anda ortadan kalkacaktır. Düzgün bir alana çıktıktan sonra zorluk seviyesini tekrar yukarı çekebilirsiniz ama teknik olarak bu hile sayılacağından önermiyoruz.
İskelet (Skeleton)
Geceleri ve mağaralarda sıkça rastlayacağınız bu yaratık, özellikle uzak menzili atakları ile zaman zaman oyunculara sorun olabilen bir canlıdır. Öldürüldüğü zaman üzerinden 0-2 arası kemik (bone) ve 0-2 arası ok (arrow) düşebilir. Güneşten, ateşten ve lavdan zarar görebilir.
İskeletler de pek çok düşman canavarda olduğu gibi merdivenlerden tırmanabilir ama merdivenlerden tırmanırken ok fırlatamaz.İskeletler de Creeperlarda olduğu gibi sizi cam arkasından göremezler.
İskeletler genelde diğer canavarlara göre bazen daha tehlikeli olabilir. Sebebi ise uzak menzilden ok atmaları ve sürekli hareket halinde olmalarıdır. Özellikle su içerisinde dövüşmeniz önerilmez çünkü su içerisinde oyunucunun hareketleri daha yavaştır ve iskeletin oklarına daha kolay hedef olursunuz.
Kullanılabilecek en iyi taktiklerden biri manevra sırasında bir köşeye takılırsa direk üstüne atlayıp kılıcınızla olabildiğince hızlı bir şekilde işini bitirmektir.
Bir diğer taktk ise eğer iskelet peşinizden geliyorsa bir köşeye saklanıp geldiği anda üstüne atlamak olabilir.
Zombie(Zombie?)
Zombie’ler, iskeletler gibi sıklıkla rastlayacağınız düşmanlardır. Yine geceleri ve mağaralarda rastlayacağınız bu düşman, güneş gördüğü anda yanarak can verir.Zombiler öldürüldüklerinde üzerilerinden 0-2 arası çürümüş et (Rotten Flesh) düşer.
Zombie’ler genelde dövüşmesi en kolay rakiplerdendir. Arka arkaya savuracağınız kılç darbeleri genelde çok iyi iş görür. Ama yinede birden fazla Zombie ile ufak bir odada kalmamaya çalışın. Bu gibi bir durumda blok > saldır > blok > saldır taktiği ile sağ kalmayı deneyebilirsiniz.Aynı zamanda iskeletler gibi lav, ateş ve kaktüslerden zarar görebilirler.
Örümcek (Spider)
Böcek türevi olan bu canlı genelde gündüzleri rahatsız etmediğiniz sürece size saldırmaz. Düz duvarlardan tırmanabilirler. Normal olan versiyonları zehirsiz iken mağara tip olanları zehirlidir. 1 kare genişliğindeki yerlerden geçemezler. Öldürüldüklerinde 0-2 arası iplik (string) ve 0-1 arası örümcek gözü (Spider Eye) düşürürler. İskelet ve Zombie’lerin aksine gün ışığında rahatlıkla gezebilirler. %1 ihtimalde olsa sırtlarında bir iskeletle doğabilirler(Spider Jockey).
Örümceklerin genel avlanma amacı iplik (String) içindir. İplik sayesinde yay ve olta yapılabilir. istenirse 4 iplik birleştirilerek yün (wool) yapılması da mümkündür. Örümcek gözü ilede çeşitli iksirlerin yapılması mümkündür.
Oyuncu kadar hızlı hareket edebildikleri ve duvarlardan tırmanabildikleri için örümcekler asla küçümsenmemelidir. Savaşlarda önerilen silaj yaydır. Çünkü büyük oldukları için vurması genellikle daha kolay olur. Örümceklerle savaşırken mümkün olduğunca örümcekten yukarda olmaya çalışın. Şayet öyle bir şansınız yoksa o zaman örümceğin üstünüze çıkmasını engellemeye çalışın. Bu sayede üstünüze zıplayarak ekstra hasar vermesini engellemiş olursunuz. Eğer elinizde o imkanda yoksa dar alanlara çekmeye çalışın.
Mağara Örümceği (Cave Spider)
Normal örümceklere kıyasla 3 büyük farkları vardır. Birincisi boyuları itibariyle normal örümceklerden küçük olduklarından 1x1 karelik boşluktan dahi geçebilirler. İkincisi sizi ısırdıkları takdirde zehirlenirsiniz(normal zorluk seviyesinde 7 saniye boyunca ve her 1.5 saniye 0.5 kalp götürür). ve üçüncüsü genellikle çoğul bulunurlar. Bu 3 neden onları normal örümceklerden daha tehlikeli kılar. Öldürünce üzerlerinden birşey düşmez.
Sadece terk edilmiş maden boşluklarında(Abandoned Mine Shafts) bulunurlar. Eğer indiğiniz madende bolca örümcek ağına rastlıyorsanız bunun anlamı çevrede mağara örümceği olabileceğidir. Mağara örümcekleri diğer yaratıkların aksine örümcek ağlarında yavaşlamazlar. Bu sebeple Mağara örümceklerinin bulunduğu alanlara (özellikle kolayın üzerindeki zorluk seviyelerinde dikkatli yaklaşmak gereklidir) Örümcek ağlarını kılıcınız ile kolaylıkla parçalayabilir ve iplik (string) elde edebilirsiniz. Aynı zamanda süt (milk) örümceklerin zehirli etkisini geçirebilir ama çoğu zaman bu yöntem tercih edilmez. Ayrıca zehir sadece 0.5 kalplik canınız kalıncaya kadar canınızı düşürebilir ama sizi öldürmez.
Mağara örümcekleri doğal olarak doğmazlar. Terkedilmiş madenlerdeki Spawner (yaratıkların doğmasını sağlayan küp) aracılığı ile doğabilirler. Eğer Spawner’ı bulabilir ve yok edebilirseniz daha fazla doğamazlar. (bkz: yukarıdaki resimde mağara örümceği ve sağ arkada onların doğmasını sağlayan Spawner). Mağara örümcekleri 3 blok kadar yukarıya zıplayabilirler.
Bu örümceklerle yapılabilecek taktiklerden biri tek tek üstünüze çekerek sayılarını biraz azaltıp sonrasında eğer Spawner’ın yerini tespit ettiyseniz direk olarak Spawner’a odaklanarak yok etmektir (Spawner’lar en kolay kazma (Pickaxe) ile kırılabilirler.) Bu sayede daha fazla örümcekle uğraşmazsınız.
Spider Jockey
%1 ihtimalle bir örümcek üzerinde bir iskelet ile doğabilir. Eğer bu şekilde doğarsa Spider Jockey adını alır. Oyunun başlarında bulaşılması kesinlikle önerilmeyen yaratıklardır. Sebebi ise hem bir örümceğin hızına ve duvarlardan tırmanabilme yeteneğine sahiptir hemde üzerindeki iskelet ok atarak uzak mezilli hasar verebilir. Kısaca oyuncunun Minecraft’ta karşılaşabileceği en tehlikeli yaratıklardan biridir. Öldürdüğünüzde üzerinden 0-2 arası kemik (bone) , ok (arrow), iplik (string) ve 0-1 arası da örümcek gözü (spirder eye) düşebilir.
Mağaralarda yada yeryüzünden doğabilir. Geceleri yeryüzünde gezebilirken, gündüz olduğunda üzerindeki iskelet yanarak ölür ama örümcek hasar almaz.
Şayet zırhınız, yayınız ve birazda okunuz varsa ve geniş bir alandaysanız, Spider Jockey öldürmek genelde daha kolay olur.Yakın menzil kapışmalarına girmeniz genelde önerilmez. Malzeme kazanmak istiyorsanız zaten bunu yapmanın daha kolay yolları mevcut. Yine de dövüşmek zorunda kalırsanız dövüşmek yerine örümceğin geçemeyeceği kadar dar alanlara girip sonrasında iskeleti yay ile öldürmek tercih edilebilecek bir yöntem olabilir.
Slime
Slime’lar küçük yeşil jölemsi küplerdir. Sadece belli spesifik bölgelerde ve sadece en altta 40 karede doğabilirler. Farklı boyutlarda olabilirler. Küçük boyuttakileri size hasar veremezken büyük boyuttakileri az da olsa hasar verebilir.
Büyük boyutlularına saldırdığınızda genelde 2-4 arası daha küçük versiyona bölünürler ve ancak en küçük olanlarını öldürdüğünüz zaman 02 arası slime topu (slimeball) düşer. Yapışkan piston yapabilmeniz için gerekli olan slime topu sadece Slime’lardan elde edilebilir.
Slime’lar normal yaratıkların sadece 1/10’u sıklıkta doğdukları için rastlamak gerçekten zordur. Ama alternatif yöntemler kullanarak Slime bulma şansınızı yükseltebilirsiniz. Bunlardan en kolayı Minecraft Slime Finder sitesinden ister map seedinizi girerek ister level.dat dosyanızı yükleyerek haritanızdaki Slime doğabilecek yerleri görebilirsiniz.
Slime’lar genellikle dövüşmesi oldukça kolay yaratıklardır. Herhangi bir taktik gerekmeksizin öldürebilmeniz mümkündür. Yine de çok fazla sayıdaki büyük boy Slime’ın çevrenizi sarmamasına dikkat edin.
Silverfish
Çevrede bu şirin yaratıkları dolaşırken görmeniz ne yazıkki mümkün değil. Yeraltı kalelerinde (Stronghold) taş kırarken kırdığınız taşların içinden çıkıyorlar. Bazende “The end”’e giden portal’ın çevresinde rastlamak mümkün. Silverfish’lerin çıktığı taşlar genelllikle Stone, Cobblestone yada Bricks’e benzer ama genellikle kırması normal taşlara göre biraz daha kısa sürer.
Silverfish’lerin çıktı taşlar nadir görülür. Bazen ortaya çıkan bir Silverfish’e saldırdığınızda eğer ölmemişse 21X11X21 blok alanında ne kadar silverfish varsa ortaya çıkartabilir.
Her ne kadar oyuncuya hasar veremiyor olsalarda çoğunluk oldukları zaman (Bkz: yukarıdaki resim) sizi uçuruma yada lava itebilirler. Dikkatli olmakta fayda var.
3 Blok yüksekliğinde, uzun kollu, tehlike anında kendilerini ışınlayabilen bir canlıdır. Diğer düşman canavarlara kıyasla daha az bulunur. Sadece geceleri ve mağaların derinliklerinde rastlanabilen bu canlı, direk olarak bakmadığınız veya saldırmadığınız sürece sizi umursamaz. Normalde çevreden aldıkları blokları başka yerlere taşırlar. Taşıyabildikleri: Toprak (Dirt), Kum (Sand), çakıl (Gravel), kil (Clay), kaktüs (Cactus), balkabağı (Pumpkin), karpuz (Melon), TNT, sarı ve kırmızı çiçekler ( Flover & Rose), kırmızı ve kahverengi mantarlardır.
Sudan ve güneşten zarar görürler, bu sebeple yağmur yada güneş gördüklerinde teleport olarak kaçmaya çalışırlar.Aynı zamanda lav (lava) ve ateş de yine hasar görmelerini sağlayacaktır. Bunların dışında kılıç yakın menzilde zarar verebilirken oklardan ışınlanarak kaçtıkları için yay kullanmak etkili değildir.
Endermanlardan kaçınmak için işe yarar yöntemlerden biri sadece 2 blok yüksekliğinde bir alanda durmaktır. Uzak menzilli saldıramadıklarından ve 2 blok yüksekliğindeki yerlere giremediklerinden size harhangi bir şekilde hasar veremezler.
Bir başka teknik ise 4 blok üst üste yerleştirip sonrasında enderman’a bakarak üstünüze çekmektir. Enderman size erişemeyecek ama siz enderman’a saldırabileceksiniz. Ama bu taktik için çevrede uzun menzilli saldırabilecek (iskelet vs.) olmamasına dikkat edin.
Bir diğer taktik ise eğer yakınınızda eğitimli kurdunuz varsa Enderman’a bir sefer vurup kurtlarınızın Enderman’ı öldürmesini de sağlayabilirsiniz.
Creeper
Bu yeşil, sizi kucaklamak için can atan yaratıklar, belki de Minecraft evreninin en ünlü ve çok nefret edilen canlılarıdır. Zombiler ve iskeletlerin aksine güneşten etkilenmeyen bu canlılar, gece yada gündüz fark etmeksizin oyuncuyu gördükleri yerde direk üstüne koşarlar ve oyuncuya dokundukları anda patlarlar. ayak sesleri ve ve patlamak üzereyken çıkardıkları “hhıısssssss” sesi dışında başka bir ses çıkarmadıkları için gerçekten tehlikelidirler çünkü çoğu zaman fark edilmeyebilirler. (Özellikle arkanızdan yaklaşırlarken)
Öldürüldüklerinde ( patlamadan öldürülürse) üzerlerinden 0-2 arası barut (Gunpowder) düşer. Eğer iskeletler tarafından öldürülürse üzerilerinde müzik diski düşme ihtimali vardır. Creeperlar aynı zamanda üzerilerinden müzik diski düşürme ihtimali olan tek canlıdır. Üzerilerinden düşen barut (gunpowder) ile de (kum ile birleştirip) TNT yapabilmek mümkündür.
Creeperlar TNT’lerden %25 daha az bir güçle patlarlar. Ufak bir olasılıkta olsa Creeper’ın 3-4 blok yakınına yıldırım düştüğü zaman Creeper’ın şarj olma ihtimali vardır. Eğer bu olursa Creeper’ın çevresinde mavi bir alan oluşur. (Bkz: yukarıdaki resim) Pek çok oyuncu tarafından Yıldırım Creeper’ı (Lightning Creeper) adlandırılan bu türü öldürmesi normal Creeper’lara göre daha kolaydır ama patlamaları TNT’den %50 daha güçlüdür. Patlama alanını görmek için aşağıdaki resmi inceleyebilirsiniz. ( soldaki Yıldırım Creeper, sağdaki normal Creeper).
Eğer Creeperlar su içerisinde patlayacak olurlarsa çevre bloklara hasar vermezler ama patlama oyunculara hasar verebilir. Aynı zamanda kolları olmamasına rağmen diğer yaratıklar gibi merdivenlerden tırmanabilirler.
Creeper’lar ile dövüşmenin en kolay yolu, sizi fark etmedikleri uzak bir mesafeden tam gerilmiş yay ile 2 ok atarak öldürmektir. Oyuncunun yakınında olmadığından patlama ihtimali de ortadan kalkmış olur.
Yakın dövüş kullancaksanız en iyi yöntem genelde vur kaç taktiğidir. Çünkü eğer size yeterki kadar yaklaşırsa patlayacağından ilk darbenizi vurduktan sonra geri kaçmanız önemlidir. 1.8’de eklenen bir diğer özellik olan kritik vuruş yeteneğini de bu sırada kullanabilirsiniz. Bir yaratığa kritik vuruş yapabilmeniz için zıplamalı ve havada iken o canlıya vuruş yapmalısınız. kritik vuruş yaptığınızı vurduğunuz yaratığın çevresinde çıkan efektten anlayabilirsiniz.
Bir diğer öneri koşma (Sprint) yeteneğinizi kullanarak atak yapmaktır. Koşarak vuruş yaptığınız canlılar genelde geriye doğru uçacağından eğer arkasında lav yada uçurum varsa orandan da hasar alması mümkündür. Bu yöntemin tek eksi yanı Creeper’a koşabilecek kadar düz ve uzun bir alanınız olması gerekmesidir.
Eğer bir Creeper 2 yada daha fazla blok altınızdaysa - (zıplama mesafesi dışındaysa) üzerine kum (sand) yada çakıl(gravel) atarak boğmayı deneyebilirsiniz. Yavaş bir yöntem olabilir ama özellikle derin mağaralarda ve elinizde (lav, yay vs) gibi uzaktan saldırabileceğiniz malzemeniz yoksa işe yarabilen bir yöntemdir.
Bir diğer yöntem zorluk seviyesini en kolaya (Peaceful) almaktır. Bu sayede peşinizde ne kadar yaratık varsa bir anda ortadan kalkacaktır. Düzgün bir alana çıktıktan sonra zorluk seviyesini tekrar yukarı çekebilirsiniz ama teknik olarak bu hile sayılacağından önermiyoruz.
İskelet (Skeleton)
Geceleri ve mağaralarda sıkça rastlayacağınız bu yaratık, özellikle uzak menzili atakları ile zaman zaman oyunculara sorun olabilen bir canlıdır. Öldürüldüğü zaman üzerinden 0-2 arası kemik (bone) ve 0-2 arası ok (arrow) düşebilir. Güneşten, ateşten ve lavdan zarar görebilir.
İskeletler de pek çok düşman canavarda olduğu gibi merdivenlerden tırmanabilir ama merdivenlerden tırmanırken ok fırlatamaz.İskeletler de Creeperlarda olduğu gibi sizi cam arkasından göremezler.
İskeletler genelde diğer canavarlara göre bazen daha tehlikeli olabilir. Sebebi ise uzak menzilden ok atmaları ve sürekli hareket halinde olmalarıdır. Özellikle su içerisinde dövüşmeniz önerilmez çünkü su içerisinde oyunucunun hareketleri daha yavaştır ve iskeletin oklarına daha kolay hedef olursunuz.
Kullanılabilecek en iyi taktiklerden biri manevra sırasında bir köşeye takılırsa direk üstüne atlayıp kılıcınızla olabildiğince hızlı bir şekilde işini bitirmektir.
Bir diğer taktk ise eğer iskelet peşinizden geliyorsa bir köşeye saklanıp geldiği anda üstüne atlamak olabilir.
Zombie(Zombie?)
Zombie’ler, iskeletler gibi sıklıkla rastlayacağınız düşmanlardır. Yine geceleri ve mağaralarda rastlayacağınız bu düşman, güneş gördüğü anda yanarak can verir.Zombiler öldürüldüklerinde üzerilerinden 0-2 arası çürümüş et (Rotten Flesh) düşer.
Zombie’ler genelde dövüşmesi en kolay rakiplerdendir. Arka arkaya savuracağınız kılç darbeleri genelde çok iyi iş görür. Ama yinede birden fazla Zombie ile ufak bir odada kalmamaya çalışın. Bu gibi bir durumda blok > saldır > blok > saldır taktiği ile sağ kalmayı deneyebilirsiniz.Aynı zamanda iskeletler gibi lav, ateş ve kaktüslerden zarar görebilirler.
Örümcek (Spider)
Böcek türevi olan bu canlı genelde gündüzleri rahatsız etmediğiniz sürece size saldırmaz. Düz duvarlardan tırmanabilirler. Normal olan versiyonları zehirsiz iken mağara tip olanları zehirlidir. 1 kare genişliğindeki yerlerden geçemezler. Öldürüldüklerinde 0-2 arası iplik (string) ve 0-1 arası örümcek gözü (Spider Eye) düşürürler. İskelet ve Zombie’lerin aksine gün ışığında rahatlıkla gezebilirler. %1 ihtimalde olsa sırtlarında bir iskeletle doğabilirler(Spider Jockey).
Örümceklerin genel avlanma amacı iplik (String) içindir. İplik sayesinde yay ve olta yapılabilir. istenirse 4 iplik birleştirilerek yün (wool) yapılması da mümkündür. Örümcek gözü ilede çeşitli iksirlerin yapılması mümkündür.
Oyuncu kadar hızlı hareket edebildikleri ve duvarlardan tırmanabildikleri için örümcekler asla küçümsenmemelidir. Savaşlarda önerilen silaj yaydır. Çünkü büyük oldukları için vurması genellikle daha kolay olur. Örümceklerle savaşırken mümkün olduğunca örümcekten yukarda olmaya çalışın. Şayet öyle bir şansınız yoksa o zaman örümceğin üstünüze çıkmasını engellemeye çalışın. Bu sayede üstünüze zıplayarak ekstra hasar vermesini engellemiş olursunuz. Eğer elinizde o imkanda yoksa dar alanlara çekmeye çalışın.
Mağara Örümceği (Cave Spider)
Normal örümceklere kıyasla 3 büyük farkları vardır. Birincisi boyuları itibariyle normal örümceklerden küçük olduklarından 1x1 karelik boşluktan dahi geçebilirler. İkincisi sizi ısırdıkları takdirde zehirlenirsiniz(normal zorluk seviyesinde 7 saniye boyunca ve her 1.5 saniye 0.5 kalp götürür). ve üçüncüsü genellikle çoğul bulunurlar. Bu 3 neden onları normal örümceklerden daha tehlikeli kılar. Öldürünce üzerlerinden birşey düşmez.
Sadece terk edilmiş maden boşluklarında(Abandoned Mine Shafts) bulunurlar. Eğer indiğiniz madende bolca örümcek ağına rastlıyorsanız bunun anlamı çevrede mağara örümceği olabileceğidir. Mağara örümcekleri diğer yaratıkların aksine örümcek ağlarında yavaşlamazlar. Bu sebeple Mağara örümceklerinin bulunduğu alanlara (özellikle kolayın üzerindeki zorluk seviyelerinde dikkatli yaklaşmak gereklidir) Örümcek ağlarını kılıcınız ile kolaylıkla parçalayabilir ve iplik (string) elde edebilirsiniz. Aynı zamanda süt (milk) örümceklerin zehirli etkisini geçirebilir ama çoğu zaman bu yöntem tercih edilmez. Ayrıca zehir sadece 0.5 kalplik canınız kalıncaya kadar canınızı düşürebilir ama sizi öldürmez.
Mağara örümcekleri doğal olarak doğmazlar. Terkedilmiş madenlerdeki Spawner (yaratıkların doğmasını sağlayan küp) aracılığı ile doğabilirler. Eğer Spawner’ı bulabilir ve yok edebilirseniz daha fazla doğamazlar. (bkz: yukarıdaki resimde mağara örümceği ve sağ arkada onların doğmasını sağlayan Spawner). Mağara örümcekleri 3 blok kadar yukarıya zıplayabilirler.
Bu örümceklerle yapılabilecek taktiklerden biri tek tek üstünüze çekerek sayılarını biraz azaltıp sonrasında eğer Spawner’ın yerini tespit ettiyseniz direk olarak Spawner’a odaklanarak yok etmektir (Spawner’lar en kolay kazma (Pickaxe) ile kırılabilirler.) Bu sayede daha fazla örümcekle uğraşmazsınız.
Spider Jockey
%1 ihtimalle bir örümcek üzerinde bir iskelet ile doğabilir. Eğer bu şekilde doğarsa Spider Jockey adını alır. Oyunun başlarında bulaşılması kesinlikle önerilmeyen yaratıklardır. Sebebi ise hem bir örümceğin hızına ve duvarlardan tırmanabilme yeteneğine sahiptir hemde üzerindeki iskelet ok atarak uzak mezilli hasar verebilir. Kısaca oyuncunun Minecraft’ta karşılaşabileceği en tehlikeli yaratıklardan biridir. Öldürdüğünüzde üzerinden 0-2 arası kemik (bone) , ok (arrow), iplik (string) ve 0-1 arası da örümcek gözü (spirder eye) düşebilir.
Mağaralarda yada yeryüzünden doğabilir. Geceleri yeryüzünde gezebilirken, gündüz olduğunda üzerindeki iskelet yanarak ölür ama örümcek hasar almaz.
Şayet zırhınız, yayınız ve birazda okunuz varsa ve geniş bir alandaysanız, Spider Jockey öldürmek genelde daha kolay olur.Yakın menzil kapışmalarına girmeniz genelde önerilmez. Malzeme kazanmak istiyorsanız zaten bunu yapmanın daha kolay yolları mevcut. Yine de dövüşmek zorunda kalırsanız dövüşmek yerine örümceğin geçemeyeceği kadar dar alanlara girip sonrasında iskeleti yay ile öldürmek tercih edilebilecek bir yöntem olabilir.
Slime
Slime’lar küçük yeşil jölemsi küplerdir. Sadece belli spesifik bölgelerde ve sadece en altta 40 karede doğabilirler. Farklı boyutlarda olabilirler. Küçük boyuttakileri size hasar veremezken büyük boyuttakileri az da olsa hasar verebilir.
Büyük boyutlularına saldırdığınızda genelde 2-4 arası daha küçük versiyona bölünürler ve ancak en küçük olanlarını öldürdüğünüz zaman 02 arası slime topu (slimeball) düşer. Yapışkan piston yapabilmeniz için gerekli olan slime topu sadece Slime’lardan elde edilebilir.
Slime’lar normal yaratıkların sadece 1/10’u sıklıkta doğdukları için rastlamak gerçekten zordur. Ama alternatif yöntemler kullanarak Slime bulma şansınızı yükseltebilirsiniz. Bunlardan en kolayı Minecraft Slime Finder sitesinden ister map seedinizi girerek ister level.dat dosyanızı yükleyerek haritanızdaki Slime doğabilecek yerleri görebilirsiniz.
Slime’lar genellikle dövüşmesi oldukça kolay yaratıklardır. Herhangi bir taktik gerekmeksizin öldürebilmeniz mümkündür. Yine de çok fazla sayıdaki büyük boy Slime’ın çevrenizi sarmamasına dikkat edin.
Silverfish
Çevrede bu şirin yaratıkları dolaşırken görmeniz ne yazıkki mümkün değil. Yeraltı kalelerinde (Stronghold) taş kırarken kırdığınız taşların içinden çıkıyorlar. Bazende “The end”’e giden portal’ın çevresinde rastlamak mümkün. Silverfish’lerin çıktığı taşlar genelllikle Stone, Cobblestone yada Bricks’e benzer ama genellikle kırması normal taşlara göre biraz daha kısa sürer.
Silverfish’lerin çıktı taşlar nadir görülür. Bazen ortaya çıkan bir Silverfish’e saldırdığınızda eğer ölmemişse 21X11X21 blok alanında ne kadar silverfish varsa ortaya çıkartabilir.
Her ne kadar oyuncuya hasar veremiyor olsalarda çoğunluk oldukları zaman (Bkz: yukarıdaki resim) sizi uçuruma yada lava itebilirler. Dikkatli olmakta fayda var.