Kitana
Aileden
- Aktiflik
- K.Tarihi
- 7 Haz 2014
- Mesajlar
- 243
- Puanı
- 54
Battle: Rakip Gym’lerde diğer takımlar ile Pokemon savaşları yaparak Gym’leri ele geçirebilirsiniz.
Yendiğiniz her rakip Pokemon için Gym’in prestiji düşer ve doğru orantılı olarak Gym’in seviyesini de düşürür. Gym’i ele geçirmek için ise yapmanız gereken tek şey prestijini sıfıra düşürmek olacaktır.
Combat Power (CP): Pokemonun saldırı gücüne verilen isimdir. Pokemon’un üstünde yazan CP savaşlarda ne derece iyi olacağını belirtir. Bu sayısal değer ne kadar yüksekse o kadar iyidir.
Defender Bonus: Bir Gym’i savunarak günlük olarak Stardust ve PokeCoin hediyeleri kazanabilirsiniz. Bu bonus Shop’da aktive edilebilir.
Eggs: Pokemon yumurtaları PokeStoplar’da bulunur. Bir incubator’a yumurtayı yerleştirdiğinizde ve belli bir mesafe yürüdüğünüzde yumurta çatlayarak bir pokemona dönüşür.
Evolution: Evolution, pokemonun şeker kullanılarak geliştirilmesidir.
Candy: Bir pokemon yakalayarak veya bir pokemonu profesöre transfer ederek o pokemona ait şekeri elde edebilirsiniz. Bu şekerler pokemonunuzu güçlendirmek için kullanılabilir.
Experience Points (XP): Pokemon GO’da ilerlemeniz XP ile gösterilir. XP’nizi arttırarak daha ileri seviye bir eğitmen olabilirsiniz.
Fainted Pokemon: Bir pokemonun can değeri sıfıra ulaştığı zaman pokemon ölür. Bu pokemonu canlandırmak için ise Revive veya Max revive eşyalarını kullanmanız gerekir.
Gym: Gym’ler pokemonunuz ile rakiplerinize karşı savaşabileceğiniz veya pokemonunuzu eğitebileceğiniz alanlardır. Takımınıza ait Gym’ler dost Gym’ler, rakibe ait Gym’ler ise düşman Gym’ler olarak belirtilir.
Henüz alınmamış Gym’ler ise açık Gym’ler olarak ifade edilir.
Hit Points (HP): Bir pokemonun can değer HP olarak ifade edilir. Bir pokemonun can değeri sıfıra ulaştığında ölür ve canlandırılması gerekir.
Incense: Bu, çevredeki pokemonları yanınıza çeken aromatik bir kokudur. Kullanıldığında etkisi 30 dakika sürer.
Incubator: İçerisine pokemon yumurtası konulur. Yürüdüğünüzde de bu yumurta çatlar ve içinden pokemon çıkar.
Lure Module: Bu cihaz ile pokemonları PokeStop’a çekebilirsiniz.
Lucky Egg: Belirli bir süre için kazandığınız EXP’i iki katına çıkartır.
Medals: Oyunda kazandığınız başarımlar sonucu size verilen madalyalardır.
Poké Balls: Poketopları vahşi pokemonları yakalamada kullanılan eşyalardır. PokeStop’larda veya mağazada para karşılığında bulunabilir.
PokeCoins: PokeCoin’ler, eğitmenler mağazada çeşitli eşyalar almak için kullanabildikleri bir para birimidir. Aynı zamanda bu para birimi mağazadan gerçek para karşılığında da temin edilebilir.
Pokedex: Pokedex, karşılaştığınız veya yakaladığınız tüm pokemonların kayıt edildiği yerdir.
PokeStop’lar: PokeStoplar, poketoplar, yumurtalar ve potlar gibi eşyaları elde edebileceğiniz yardımcı yerlerdir.
Bir pokestop’a yeterince yaklaştığınızda şekli değişecektir. Etkileşime geçmek için dokunun ve eşyaları almak için ise diski çevirin.
Potlar: Pokemonunuzu iyileştirmek için kullanabileceğiniz çeşitli potlar bulunur. Bu eşyaları pokemonunuzun can değerini (HP) arttırır.
Power-Up: Stardust ve Candy kullanarak eğitmenler pokemonlarının Compat Power’ını ve can değerini arttırabilir.
Prestige: Prestij bir Gym’in ilerlemesini belirten birimdir. Gym’de pokemon eğitildikçe prestij kazanılır.
Gym’i daha yüksek seviyelere çıkarmak için prestijini arttırmanız gerekir.
Razz Berry: Bir pokemon ile karşılaşmanız esnasında, pokemonu daha kolay yakalamak için onu bu meyveler ile besleyebilirsiniz. Bu sayede pokemon daha kolay yakalanabilir olacaktır.
Stardust: Stardust pokemon yakaladıkça, yumurtadan pokemon çıktıkça ve Defender bonusu kazandıkça elde edilir. Bu eşya pokemonu güçlendirmek için kullanılır.
Training: Dostane Gym’lerde Gym’e atanmış pokemonlar ile eğitmenler savaşabilir ve Gym’in prestijini arttırırken XP de kazanabilir.
Trainer: Eğitmenler Pokemon Go oynayan kişilere verilen addır.
Wild Pokemon: Henüz yakalanmamış tüm pokemonlar Wild Pokemon olarak isimlendirilir.
İyi Pokemon avları