Merhaba Arkadaşlar insan sıkışınca ilginç yöntemler buluyor
ben de böyle bir duruma düştüm. Zemin kaplaması için Roughness Map'e ihtiyacım vardı. Ben de bunu Photoshop'ta çok basit bir yöntemle hallettim. Güzel de bir sonuç alınca bunu sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle Roughness material nedir ondan bahsedeyim. Roughness yani pürüzlülük material'in yüzeyindeki pürüzlü yüzeyin oluşmasını ve ışıkla olan etkileşimi yüzeye aktarmayı sağlar. Bu sayede kaplamalarda daha gerçekçi bir görüntü elde edilir.
Tıpkı bu örnekte olduğu gibi Sonuç :
[TABLE="class: ncode_imageresizer_warning, width: 736"]
[TR]
[TD="class: td1, width: 20"][/TD]
[TD="class: td2"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Peki Roughness Map nasıl birşeydir?
Örnek:
Sıra geldi Roughness Map nasıl oluşturulur kısmına şimdi adım adım anlatıyorum.
1-)İlk olarak Kullanıcağımız görseli Photoshop'ta açıyoruz ve Menü'den Image paneline geliyoruz. Mode kısmından Grayscale'ı seçiyoruz. Discard Color İnformation?(Renk bilgilerini ayırma) sorusuna Discard deyin.
2-)Evet resmimiz Grayscale'e dönüştü. Şimdi Image--->Adjustments--->Brightness/Contrast tabını şeçiyoruz.
3-)Şimdi Brightness(Parlaklık) değerini 100-130 aralığına çekiyoruz.(Siz göz kararı ayarlayabilirsiniz.)
4-)Şimdi de Contrast değerini 80-90 aralığına çekiyoruz.(Siz göz kararı ayarlayabilirsiniz.)
5-)Ok, diyoruz ve Roughness Map'imiz hazır
Faydalı olması dileği ile herkese iyi çalışmalar..
Tıpkı bu örnekte olduğu gibi Sonuç :
[TABLE="class: ncode_imageresizer_warning, width: 736"]
[TR]
[TD="class: td1, width: 20"][/TD]
[TD="class: td2"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Peki Roughness Map nasıl birşeydir?
Örnek:
Sıra geldi Roughness Map nasıl oluşturulur kısmına şimdi adım adım anlatıyorum.
1-)İlk olarak Kullanıcağımız görseli Photoshop'ta açıyoruz ve Menü'den Image paneline geliyoruz. Mode kısmından Grayscale'ı seçiyoruz. Discard Color İnformation?(Renk bilgilerini ayırma) sorusuna Discard deyin.
2-)Evet resmimiz Grayscale'e dönüştü. Şimdi Image--->Adjustments--->Brightness/Contrast tabını şeçiyoruz.
3-)Şimdi Brightness(Parlaklık) değerini 100-130 aralığına çekiyoruz.(Siz göz kararı ayarlayabilirsiniz.)
4-)Şimdi de Contrast değerini 80-90 aralığına çekiyoruz.(Siz göz kararı ayarlayabilirsiniz.)
5-)Ok, diyoruz ve Roughness Map'imiz hazır
Faydalı olması dileği ile herkese iyi çalışmalar..
Son düzenleme: