Kirbythelast
Aileden
çoğunuz tercih zamanı zaten dershane okul veya bir başka kişiden rehberlik alacaksınız fakat (bazı arkadaşlar için) özel üniversite düşünüp -hele ki-burslu gitmeyi düşünen arkadaşlar için hata yapmamaları ve baştan bilmesi gerekenleri söylemek istedim. Konuyu açmamın sebebi bazı arkadaşlar özel mesaj ile sorular sordular ve diğer arkadaşlara yardımcı olmak..
Öncelikle + yönlerini sayayım:
[ACIKLAMA]ayrıca istanbul da özel üniversite okuyup öyle büyük bir kampüs isteyenler bunu unutsunlar. Çünkü böyle bir şey sayılı özel üniversite de var.[/ACIKLAMA]
bunları yazdım çünkü hem bana soru geliyor hemde forumda özel üniversite yazanlar olacaktır. Bunları bilin ve dikkat edin. Ayrıca okul adı sormazsanız sevinirim (Şuan 1.sınıfım ama 1 sene hazırlık kaybımız var.) çünkü bu bütün özel üniversitelerde %90 olur.
iyi forumlar & umarım özel üniversite yazacak arkadaşlar bunlara dikkat ederler. Sonradan pişman olunca iş işten geçiyor ve her şey daha da berbat oluyor.
Öncelikle + yönlerini sayayım:
- İmkan bakımından devlet üniversitelerinden daha iyi olabiliyorlar (hepsi değil -yanlış anlaşılmasın-)
- (Bazı) üniversiteler aldıkları paraya baktıklarından üniversite rahat bir biçimde bitebiliyor. (bu rahat okumak istiyorum diyenler için)
- Özellikle ingilizce geliştirmek isteyip ingilizce bölüm yazan arkadaşlar burada (itü boğaziçi gibi üniversiteler hariç) diğer devlet üniversitelerden çok az daha rahat geliştirebiliyorlar. Çünkü genelde yüksükokullarda hocaları yönetim biraz sıkı tutar.
- İlk olarak; yazacağınız üniversitenin BURS KOŞULLARINI mutlaka inceleyiniz.
- Özel üniversite'de zenginler fakir veya orta halli (burslu derler genelde) kişileri ezmezler. Gayet normal arkadaşlık vardır. Ama kızlar para'ya ve gösterişe meraklıdır. Bazı erkekler bu oyuna gelirler ama genelde gelmezler.
- Özel üniversite bu ben geçerim; finallere baksam yeter mantığı işlemez. Çünkü orası %90 bir ticarethanedir ve paranıza bakarlar. Hele ki burslu iseniz; o burs gider.
- Prof. Dr. olan hocalar genelde sizi ezik görürler. Çünkü siz normalde 490 puan olan bölüme para ile 270 puana girmişsinizdir ve bundan rahatsızdırlar. (Ama aldıkları 5.5 milyar maaşı sormazlar)
- Özel üniversite parasını verir geçerim yoktur. Tam dersi okul uzasın ki daha fazla para alayım derler
- Öğrencinin düşüncesinden çok okulun $ ¤ £ durumu önemlidir. Sonuçta su ile dönmüyor demi orası ?
- Bazı üniversiteler (-ki bu bizim üniversite-) aileye transkript gönderirler (dönem bitimi - yani 1. dönem) ve devamsızlıkta aileye mesaj veya arama yoluyla bilgi verirler. Bundan dolayı rahat bir üniversite hayatı yoktur
- Okula 18.000 ile girip 25.000 ile çıkabilirsiniz. Çünkü her yıl bu oran hesaplanır.
- Sizin bölümünüz Türkçe lisansdır size ingilizce hazırlık şartı koşarlar. (Bizde ben hazırlık okuduktan sonra o şart kalktı ve sadece 2 dönem AA muafiyeti aldım ama 9.500 Tl ye patladı)
[ACIKLAMA]ayrıca istanbul da özel üniversite okuyup öyle büyük bir kampüs isteyenler bunu unutsunlar. Çünkü böyle bir şey sayılı özel üniversite de var.[/ACIKLAMA]
bunları yazdım çünkü hem bana soru geliyor hemde forumda özel üniversite yazanlar olacaktır. Bunları bilin ve dikkat edin. Ayrıca okul adı sormazsanız sevinirim (Şuan 1.sınıfım ama 1 sene hazırlık kaybımız var.) çünkü bu bütün özel üniversitelerde %90 olur.
iyi forumlar & umarım özel üniversite yazacak arkadaşlar bunlara dikkat ederler. Sonradan pişman olunca iş işten geçiyor ve her şey daha da berbat oluyor.
Son düzenleme: