IMLEGEND
Aileden
WoT sözlüğünde zırhın eş anlamıdır IS-7. Maus, IS-4, E-100 vb. ağır zırhlı tankların aksine, IS-7 ortalamanın üstünde mobiliteye sahiptir.
Tank Özellikleri:
İlk Bakış:
Hulldown yaptığında zırhınızdan sekenmermiler, çatıya çarpan yağmur damlaları kadar dinginlik hissi verebilir. İsabet ve nişan alma konusunda başarılı olmasa da, mermi hasarı ve delme gücü oldukça tatmin edici seviyede. Kısacası eksiklikleri olmasına rağmen, bütün bu eksiklikleri sahip olduğu muazzam zırh ve ortalamanın üstündeki mobilitesi ile kapatabilen, oynarken oyuncuyu çok fazla yormayan ve mutlaka herkesin garajında olması gereken tanktır kendisi.
Silahın eğilme/kalkma derecesi: -6°/+18°
Kamuflaj: Ağır tank için iyi seviyede
Ortalama tamir masrafı: 25 000 kredi
Artıları:
-Ağır tanka göre iyi sayılabilecek manevra kabiliyeti ve ulaşabileceği maksimum hız.
-Oldukça sağlam ön gövde zırhı (Açı verilmedi takdirde)
-Muhteşem ötesi taret zırhı
-Mermi başına verilebilecek yüksek hasar ortalması (368-613)
Eksileri:
-Sık modül hasarı
-Diğer ağır tanklara göre nazaran düşük HP (Hit point- Tankın sağlık puanı)
-Uzun nişan alma süresi ve isabet değerinin düşük olması
-Yavaş hızlanması
-Hulldown yaptığınızda bazen sizi zorlayabilecek ölçüde kötü silah eğilmesi
Üstlenebileceği Roller:
1-Yakın mesafe savaşçısı 2-Çelik duvar 3-Orta mesafe nişancısı
Mürettebat:
1. Komutan
2.Topçu
3.Sürücü
4.Yükleyici
5.Yükleyici (aynı zamanda radyocu)
Tavsiye edilen mürettebat skilleri ve ekipmanlar
Spoiler Komutan: 6.His / Tamir / Keşif / Kamuflaj
Topçu: Tamir/ Anlık Atış / Silahtar / Kamuflaj
Sürücü: Tamir/ Konforlu Yolculuk / Arazi Sürücüsü / Kamuflaj
Yükleyici: Güvenli Depolama/ Tamir / Kamuflaj / Yangın Söndürme
Yükleyici: Tamir/ Durumsal Farkındalık / Kamuflaj / Yangın Söndürme
Donanım:
Sıkça Sorulan Sorular:
"Neden BIA yok?":
-Bildiğiniz üzere, BIA perk i bütün mürettebatınızda %100 seviyesinde olması gerekir. Ana beceride +%5 bonus demek, tankın herşeyine +%5 anlamına gelmiyor. Kabaca %2.3 daha hızlı dolum süresi, +%1.5 kamuflaj (tanka göre değişir), +%2 nişan süresi gibi iyileştirmeler veriyor. Buraya kadar herşey güzel ancak, bütün mürettebatta olma koşulu ve %100 olana kadar çalışmaması büyük sorun. %100 olan bir mürettebatın ilk skili tamamlaması için 70-80 civarı maç yapmanız gerekir. İlk skillere bia verdiğinizi düşünün, 70-80 maçı skillsiz mürettebatla oynamış olursunuz. En kötü tarafı da 80 maçı yapana kadar paletiniz 11 saniyede tamir olması sanırım. Kısaca %100 olana kadar çalışmayan, çalışınca da o kadar beklediğinize değmeyen yeteneği vermek sizin takdirinize kalmış.
"Ne yani, hiç bir tanka vermeyelim mi BIA yı?":
-Şahsen bütün tier10 tanklarımda BIA mevcut ancak bütün tanklarda en az 5 skilli mürettebat var. 4. skiller bitince kredi yada altınla yeniden eğitip BIA vermeniz akıllıca bir hamle olur. BIA'sız yapamam diyorsanız 3. skiller bitirip 4. skilleri biraz ilerletince yeniden eğitip BIA vermeniz de uygundur. İlk skillere BIA vermek hata olur yukarıda yazdığım gerekçeden ötürü. İkinci skillere BIA vermek de hata çünkü 2. skillerin %100 olması için de fazladan 130 civarı savaş oynamanız gerekir. 130 maçı da tek skilli tankla oynamak tanktan alacağınız verimi kısıtlar. 3. skillere verilmesi mevzunu anlayabilirsiniz. O nedenle etkinliği, beceri seviyesi ile artan skilleri seçip, 3-4 skilli mürettebata sahip olduktan sonra yeniden eğitme yolu ile BIA vermeniz sizin açınızdan faydalı olur.
"Optik? Görüş skilleri? Düşey dengeleyici? Orta tankmıyız biz, noluyor hani kafacıydık?":
Tankın durur halde tamamen nişan aldığında bile isabeti kötü, hareket halinde iken isabeti hali ile daha kötü. En azından hareket halindeki isabeti iyileştirmek, hattı ittirirken hareketli atış durumlarında size büyük avantaj sağlar. Ayrıca düşey dengeleyici, hareket halinde iken nişangah çemberinin %20 küçük olmasını sağlıyor. Yani dolaylı hareket halinde yada tareti çevirip nişan almaya başladığınızda %20 daha çabuk nişan almanızı sağlar.
Görüş skilleri ve optik, arkada yatan ve size ateş eden düşmanları spotlamanıza olanak verir. Özellikle oyun sonlarında "vuruyorlar vuruyorlar, spotlanmıyorlar" durumuna düşmenizi engeller.
Zırh Şeması:
Spoiler
IS7'nin zırhı, kendine has doğal eğimlere/kıvrımlara sahiptir. Açı vermeye kalktığınız zaman bu eğimlerin sağladığı avantajı yok etmiş olursunuz. Düşmanla yüzleşirken altı saklayıp doğrudan dümdüz bakmanız zırhın efektifliğini maksimum seviyede kullanmanıza olanak sağlar. Altı saklayamadığınız haritalarda sidescrapping yapmanız işe yarayabilir ancak farların olduğu bölgeyi olabildiğince göstermeyip hemen o bölgeyi kapatmanız gerekir. Aksi takdirde tier8 tanklar tarafindan bile o bölgeden mermi yiyebilirsiniz.
Benzer işi yapabilecek aynı sınıftaki diğer tanklarla karşılaştırma:
IS7 vs IS4:
IS4'ün yan ve arka zırhı IS7 ye nazaran daha sağlam. Buna karşılık IS7, IS4'e göre çok daha sağlam ön zırha sahip. Her iki tankta silah eğilmesinden yana muzdarip. IS4'ün topu isabet ve nişan alma açısından IS7'ye göre daha güvenilir . IS7'nin taret zırhı, IS4'ünkine göre daha iyi. IS4'ün sahip olduğu can değeri daha fazla. IS7'nin hareket kabiliyeti IS4'ünkine göre üstün.
IS7 vs 113:
Gelen olarak IS7'nin zırhı 113'den biraz daha sağlam. 113'ün üstün olduğu nokta ise atış gücü (Daha iyi doldurma süresi, daha isabetli, daha iyi nişan alma süresi) İki tank da aşağı yukarı aynı hareket yeteneğine ve düşük profile sahip. IS7'nin maksimum hızı 113 e göre biraz daha iyi olmasına karşılık, 113'ün manevra kabiliyeti (dönüş hızı) IS7'den biraz daha iyi. IS7'nin silah eğilmesi vasat, 113'ün ki çok daha vasat seviyede.
IS-7 vs E-100:
Her iki tankın da zırhı oldukça iyi. Hangisinin zırhı daha üstün sorusunun cevabı şartlara göre değişkenlik gösterir. E100'ün sağlık puanı (HP - Hitpoints) IS7'ye göre fazla ancak IS7'ye nazaran hızı ve hareket kabiliyeti daha düşük. IS7'nin zırh delme değeri E100 e göre yüksek (Standart mermileri) ancak E100'ün ortalama hasarı IS7'ninkine göre daha yıkıcı.
IS7 vs MAUS:
Maus zırh konusunda çoğu durumda IS7'den daha üstün sayılabilir (Taret yanaklarındaki zayıf nokta dışında) Ayrıca Maus un sağlık puanı IS7'den çok daha fazla. Her iki tankın da atış güçleri birbirine yakın. IS7'nin delmesi biraz daha iyi olmakla birlikte Maus isabet ve nişan alma hızı konularında biraz daha iyi. IS7, hareket kabiliyeti ve hız açısından Maus'tan oldukça üstün. Maus, yavaşlığından ve büyüklüğünden ötürü artylerin favori hedefleri arasındadır. IS7 her ne kadar arty sorunundan muzdarip olsa da Maus kadar da kötü durumda değil.
IS7 vs T110E5:
T110E5, IS7 ye göre daha hızlı ve daha çevik. Ayrıca atış sıklığı, nişan süresi, isabet, silah eğimesi gibi konularda T110E5, IS7 ye göre açık ara önde ancak T110E5'in vurduğu IS7'nin vurduğu kadar can yakmıyor. IS7 genel olarak (özellikle yan ve arka) T110E5'den zırh konusunda daha üstün. IS7'nin taretindeki zayıf noktayı 50m uzaktan bile vuramazsınız, o noktayı vurmak için milimetrik nişan almanız gerekirken, T110E5'in taretindeki zayıf noktayı 500m uzaktan bile vurabilirsiniz.
IS7 vs FV 215b:
IS7 vs T110E5 konusunda söylenenler aşağı yukarı burada da geçerli. FV 215b, arkadan taretli olduğu için, köşeleri dönerken nispeten zayıf olan gövdeyi önce göstermek zorunda kalıyor. Kısaca IS7'nin zırhı iyi, FV 215b nin ise atış gücü daha iyi diye özetleyebiliriz.
Tarihte IS-7:
Dünyanın en güçlü tankını yapmayı hedefleyen SSCB, 1945 yılının baharında IS-7 nin projesine başladı. 1946 ve 1947 de ilk prototipleri denendikten sonra 1948 yılında geliştirilmesi tamamlandı. 1948 modeli, 68 ton ağırlığında ve 130mm lik S-70 topu ile donatıldı. Bu prototip ayrıca otomatik doldurma ve dengeleyici sistemi, gece görüş dürbünleri ve 8 adet makinalı tüfek gibi üstün özelliklere sahipti. 300mm lik kalınlığa ulaşan IS7, ağırlığına rağmen, düz arazide saatte 60 km hızla ilerleyebiliyordu. Sadece 3 adet üretildi ve SSCB nin o zamana kadar ürettiği en geniş tank olarak tarihe geçti. Üstün özelliklerine ve yenilikçi dizaynına rağmen, mekanizmanın karmaşıklığı, yüksek maliyetli üretim fiyatı gibi sorunlardan dolayı seri üretime geçilmedi.
Alıntıdır.