• Forum vBulletin altyapısından Xenforo altyapısına geçirildi, bu sebeple eski şifreleriniz ile foruma giriş yapamayacaksınız, parolamı unuttum adımından mailiniz ile şifre sıfırlayarak giriş yapabilirsiniz.

    Üyeliklerinde geçerli bir mail adresi olmadığı için sıfırlama yapamayacak kullanıcılar forum kullanıcı adlarını ve yeni şifrelerini yazarak info@maxigame.org adresine şifre sıfırlamak istediklerine dair bir mail göndersinler şifrelerini sıfırlayıp mail adreslerini güncelleyeceğiz. Şifreniz sıfırlandıktan sonra foruma giriş yapıp tekrar istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

XBOX360-PS3 İnceleme Karşılaştırma

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan IMLEGEND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IMLEGEND

Aileden
Aktiflik
K.Tarihi
23 Nis 2009
Mesajlar
9,353
Puanı
152
Konum
Damn Of Hell
n13qs4.png


Evet incelememize videolar ile başlıyoruz :pispis







2rxvhgl.png

PLAYSTATİON 3

CPU: Cell İşletim PowerPC- Temel Çekirdek Hızı 3.2 GHz
Her çekirdekte 1 VMX vektör hızı Toplam 8 Çekirdek
512 KB L2 Cache
7x SPE @ 3.2 GHz
7x 128b 128 SIMD GPR
SPE için 7x 256KB SRAM
Performans için 8/1 SPE
Toplam gigaflop hareketli nokta performansı
GPU: RSX@550MHz
1.8 Teraflop harekeli nokta performansı
Ful HD (1080p’ye kadar) x 2 kanal
Çok yönlü programlanabilir paralelli hareket noktası
5.1 Dolby Ses, DTS, LPCM (Cell temelli)


images


Hafıza

256 MB XDR Ana RAM @3.2 GHz
256 MB GDDR3 VRAM @700 MHz
Sistem Ana Bant Genişliği – 25.6 GB/s
VRAM/--22.4 GB/s
RSX—20GB/(Yazma)+15GB/s (okuma)
SB2.5GB/s (yazma)+ 2.5GB/s(okuma)
Sistem Hareketli Nokta Performansı
2 Teraflop

Hafıza ( Depolama )

Çıkarılabilir 2.5’’ hdD yuvası
I/O—USB yuvası Ön x 4 arka x 2(USB2.0)
Memory Stick Standart Duo / PRO x 1
SD/Standart mini x 1
Compact Flash (TypeI II) x 1



images



Bağlantı

Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x 3 (input x 1 + output x 2)
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g
Bluetooth--Bluetooth 2.0 (EDR)
ControllerBluetooth (7’ye kadar)
USB 2.0 (kablolu)
Wi-Fi (PSP)
Network (IP üzerinden)
AV Çıkışı
480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p Ekran Boyutu
HDMI out x 2
AV multi out x 1
Digital out (optical) x 1


Disk Formatları

CD, PlayStation CD-ROM, PlayStation2 CD-ROM, CD-DA, CD-DA (ROM), CD-R, CD-RW, SACD, Hybrid (CD layer), SACD HD, DualDisc (Ses side), DualDisc (DVD side), PlayStation 2 DVD-ROM, PlayStation 3 DVD-ROM, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, Blu-ray Disc, PlayStation 3 BD-ROM, BD-ROM, BD

2rxvhgl.png


Merkezi İşlemci ( CPU ) : Cell

Toshiba, IBM ve Sony’nin ortaklaşa gelştirdikleri Cell işlemcisi birbirinden bağımsız bağımsız bir çok işlevi aynı anda gerçekleştirebilmek için tasarlandı. Cell’in içinde PowerPC tabanlı bir işlemci PPE ( Power processing Element ) , altı adet 3.2GHz’lik birlikte çalışan işlemci SPE ( Synergistic Processing Element ) bulunmakta . Ek olarak bir yedinci çekirdek özel bir modda çalışarak işletim sistemini ve güvenlik işlerini yürütüyor. Sekizinci çekirdek ise şimdilik kullanılmıyor ve geliştiriclern insiyatifine bıraklımış durumda. Bu PPE , SPE’ler ve diğer elementler kendi aralarında verimli ve koordineli bir şekilde çalışmalarını sağlayan özel bir veri yolu ile birbirlerne bağlanıyorlar ( Element İnterconnect Bus ) . PPE’de 512Kb’lık level 2 önbellek ve VMX vektör ünitesi bulunurken , her bir SPE ise 256Kb’lık program kodları tarafından paylaşılan bir hafızaya sahip. Ek olarak PS3’te 256MB XDR DRAM’de bulunmakta.CPU ve GPU’nun birlikte sağladıkları gezer nokta performansı is 2 Teraflops ( Öhö… öhö!! Pardon Boğazıma bir şey kaçtı ). İnanılmaz bir güç var PS3’ün içinde, şu an dünya üzerindeki en gelişmiş kullanıcı PC’sinin çok ötesinde bir güç bu.
Cell İşlemcisi programcılara SPE’ler üzerine ayrı ayrı işler yükleyebilme imkanı sunuyor. Bunun yanında programcılar veriyolları arasındaki akışı istedikleri gibi düzenleyebiliyorlar . Bu sayede uygulamalarda performans ,en verimli şekilde optimize oluyor , hem de grafik ve ses kalitesinden ödün vermeden.



Grafik İşlemci ( GPU ) RSX Reality Synthesizer :

NVIDIA’nın geliştirdiği RSX çipinde 256 MB’lık GDDR3 VRAM ve 550MHz’lik işlemci bulunuyor. Grafik işlemcis kendi hafızası ve sistem hafızası ile birlikte çalışabilme yeteneğine sahip. RSX direkt olarak sistem hafızasına yazabilmekte. Böylece grafik için ayrılan bant genişliği artıyor ve yüksek çözünürlüklü dokuların işlenmesine olanak sağlıyor. Daha ayrıntılı anti-aliasing uygulanması , grafiklerin çok daha temiz işlenmesne imkan yaratıyor. Örneğin, insan teni gibi yüzeyler çok daha arıntılı işlenebiliyor.

images



Blu-Ray Sürücüsü :


Blu-Ray optik disk sürücüsü oyunları ve Blu-Ray Formatlı filmleri oynatabiliyor. Bir Blu-Ray diskinin 54GB’a kadar veri depolayabildiğini düşünürsek oldukça ileriye dönük bir formatla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. Ayrıca oyunlarda bölge kodu sınırlaması kaldırılırken , filmlerde bu uygulama devam edecek. Blu-Ray aynı zamanda CD-Rom CDR+W , DVD , DVD-Rom , DVD-R , DVD+R formatlarını okuyabiliyor.



Kablosouz Joypad SixAxis :

PS3’ün joypad’inin oyun dnyasın sessiz sedasız girmediğini hatırlarsınız . Önce klasik PlayStation joypad şeklinden vazgeçilip bumerang şeklinde tanıtılan SixAxis , oyuncuların bu şekli ergonomik bulmamasıyla klasik Dual-Shock şeklinde tekrar tasarlanmıştı.. Eski şekle ek larak SixAxis’te L2 ve R2 tuşları genişletilmiş ve L , R omuz kısımları biraz daha dışarı çıkarılmış. İlk denemelerden sonra bu çıkık L2 ve R2 biraz rahatsız gelebilir ama bu Dual-Shock’a alıştığımızdan böyle geliyor ve sürekli kullanımda alışmamız mümkün gibi görünüyor. Ayrıca geliştiriciler analog çubukların hareket açılarınıda genişletmişler. SixAxis’te 10 bitlik bir hareket algılayıcıdda mevcut. SixAxis’in 6 yöne eğerek kullandığınız algılayıcıları ile oyunlarda yapabileceğiniz bir çok hareket var.SixAxis’in ağırlığı Dual-Shock’tan daha fazla değil , hatta kablosuz olduğu için ele daha hafif geliyor. Bluetooth aracılığıyla 20 metreye kadar iletişim kurabiliyor. Cihazn pili ise 30 saat kadar dayanıyor ancak pil derdiniz yok . İsterseniz PS3 açıkken bile USB yoluyla şarj edebilirsiniz.

800px-Kinect_Sensor_at_E3_2010_%28front%29.jpg



800px-Xbox_360_HD-DVD_Drive.png



Menü’müze Şöyle Bir Göz Atalım ;

PS3’ü ilk açtığımızda bir orkestrayı andıran jingle’ın ardında PSP’nin menusune benzeyen ve bize tanıdık gelen menuyle karşılaşıyoruz.

Soldan Sağa Doğru Menumuzu Gezelim :




En Solda Users Yani Kullanıcı Yaratabileceğiniz Seçenek Mevcut . Bu Seçenek Sayesinde Şifre belirleyerek ve Parental Control ( Ebeveyn Denetimi ) ayarlarını ayarlayarak sizin dışınızda makineyi kullanacak olan kullanıcıların nelere müdahale edebileceğine karar verebilirsiniz.
Hemen Sağında PS3’ün Genel ve Özel Ayarlarını ayarlayabileceğiniz Geniş kapsamlı Settings Seçeneği Bulunmakta. Sırayla Anlatmak Gerekirse...



images



- System Update : Sistem Yükseltme , İster İnternet üzeri isterseniz Update dosyasının yüklü olduğu bir depolama medyası ile yükseltme işlemini yapabilirsiniz.

- BD/DVD Settings : Buradaki seçenek Sayesinde Blu-Ray ve DVD lerinizin default olarak yani temel ayarlar olarak hangi Alt Yazı dilini kullanacağını , Hangi dil seçeneklerni kullanacağını Görüntü çıkışı olarak temelde hangi ayarları kullanacapını ( HDMI – AV – vb.. ) Hangi çözünürlükte çalışacağını ( 480i – 720p – 1080p vb… ) ayarlayabilirsiniz.

- Music Settings : Müzik ayarları Yine sisteminizin Default olarak bir müzik cd’si takıldığında bu cd yi harddiske hangi codec kullanılarak ( AAC- Mp3 vb.. ) kaydedileceğine karar verebilirsiniz.

- Chat Settings : Online olarak bağlı olduğunuzda ve dolayısıyla chat bilgilerine sahip olduğunuz kullanıcılarla iletişim kurarken kullanmakta olduğunuz ayarları değiştirebildiğiniz seçenek.


2rxvhgl.png

images



- System Settings :


Sistem Ayarları Bu Ayarları Biraz Detaylı İnceleyelim.

System Name : Sistem Adı Ayarı

System Language : Sistem Dili Ayarı

Character Set : Kullanılan Fontun Bölgelere ve Kullanılan Alfabeye Göre Uyumluluğu Ayarı

Dictionary Type : Web Browser Ve Benzeri uygulamaları kullanırken Yazı girişi esnasında cep telefonlarındaki sözlükler benzeri bir sözlük kullanılabiliyor . İşte Bu ayar bu sözlüğün hangi dilde olacağını belirliyor Fakat Çok bir seçeneğiniz yok Sadece English ( US ) ve English ( UK ) Var.

Add/Edit Term : Sözlüğe Kendi Belirlediğinz bir kelime eklemek için Bu ayarı kullanıp kendi sözlüğünüzü oluşturabilirsiniz.

Notification Messages : Online Durumda Eğer Bir Arkadaşınızdan mesaj gelmişse default ayarlarda PS3 bu mesajı ekranda gösterir ancak siz gösterilmesini istemiyorsanız buradan ayarı Do Not Display olarak değiştirebilirsiniz . Kısaca Ekranda mesajlarınızın görünmesine veya görünmemesine olanak veren ayar.

Disc Auto Start : PS3 e bir disk taktığınızda otomatik olarak başlamasını sağlayan veya bunu engelleyen ayar.

Enable ATRAC : ATRAC Aktivasyonu ( Online Olmak Gerekiyor. )

Enable WMA Playback : WMA Çalımı Aktivasyonu ( Online Olmak Gerekiyor. )

Format Utility : Harddiskinize Format Atabileceğiniz yada Partition ( Bölümler ) lar yaratabileceğiniz (ki Linux Yükleyebilmek için Linux’a Ayrı bir bölüm atamanız gerekiyor ) bölüm.

Backup Utility : Yedekleme Bölümü . Harddiskinizi Ayrı bir Depolama medyasına yedekleyebilirsiniz.

Restore Default Settings : İlk ayarlara dönüş. Eğer bu seçeneği onaylarsanız PS3’ünüz fabrika ayarlarına geri dönecektir ancak Firmware değişmeyecektir.

Install Other OS : Başka bir İşletim Sistemi yükleyebileceğiniz seçenek. Bu bölümü kullanırken çok dikkatli olmanız gerekmekte aksi takdirde PS3’ünüz geri dönülemez hasarlar alabilirki bir çok forum ortamında linux yüklerken PS3’ünü kilitleyen ve kullanılmaz hale getirenler mevcut. O yüzden yükleyeceğiniz Linux’un PS3’le Tam Uyumlu olduğundan emin olun.

System Information : Sistem Bilgisi

2rxvhgl.png

About Play Station 3 ( PS3)

PS3 Hakkında


Photo : Fotoğraflarınızı izleyebileceğiniz seçenek.

Music : Müziklerinizi Dinleyebileceğiniz seçenek.

Video : Videolarınızı izleyebileceğiniz seçenek.

PS3’ün Desteklediği Formatlar :

Müzik : MP3 , ATRAC , AAC , WAV

Photo : JPEG , TIFF , BMP , GIF , PNG

Video : DVD , Blu-Ray , MPEG1 , MPEG2 , MPEG4/h.264



images



Şimdi Gelelim PS3’ümüze USB girişlerinden neler Bağlayabiliriz :

- Mouse

- Keyboard

- Kart okuyucu ( bende 12 in 1 card reader var sorunsuz çalışıyor )

- USB Çoklayıcı ( Tarafımdan Test Edildi Sorunsuz Çalışmakta )

- PSP

- Uyumlu Taşınabilir HardDisk’ler : Genelde Western Digitaller Uyum Göstermekte.

- Mp3 Playerlar.

- Eye Toy



PS3'ünüze herhangi bir web-cam bağlayamıyorsunuz mutlaka camera için bir eyetoyunuz olması gerekiyor eyetoy ile görüntülü çhat yapabilirsiniz ayrıca uyumlu oyunlarda online oyun oynarken sesli ve görüntülü chat yapabilirsiniz.


PS3 Modelleri


20GB ve 60GB olarak iki modeli bulunmakta ve 20GB lık versiyonunda card reader ve WiFi ( kablosuz bağlantı bulunmamakta . Ancak 20GB larada artık PSP bağlanabilmekte. 1.70 versiyonunda Remote Play özelliği 20GB’lık PS3 ler içinde özelleştirilmiş. PSP Bağlamak için gerekli olanlar . Öncelikle ya bir kablosuz modem yada access point edinmeniz lazım ayrıca kablosuz modeminizin ethernet çıkışıda olmalı.

Nasıl Bağlanırım ?

Kısaca şöyle mantık olarak düşündüğünüzde PS3 ünüz dosya alışverişini modem üzerinden yapacak PSP’niz Ya kablosuz modemden yada Access Pointten yapacak. Böyle bir sistem oluşturabilmek için PS3 ünüzü ethernetten kablosuz modeme bağlayın ve bir ağ oluşturun bu ağa PSP’nizi kablosuz olarak ekleyin. Eğer Acces pointiniz varsa access pointi kablolu modeminize ethernetten PS3 ünüzü yine Kablolu modeme ethernetten bağlayın bir ağ oluşturun PSP’nizi de bu ağa Kablosuz olarak ekleyin Bu kadar . Artık 20GB lık PS3 ünüz var diye üzülmeyin 20 ytl’ye bir kart okuyucu+ usb çoğaltıcı alın 90-150 ytl’ye de bir accesspoint oldu bitti artık tek eksiğiniz bir harddisk onuda edindiğinizde Full özellikli bir PS3’ünüz oldu demektir. 300 Ytl’ye 20GB’lık PS3 ünüzü 60GB’lık PS3 le eş değere getirebilirsiniz. Şimdi Diyeceksiniz bu kadar uğraşacağıma 60GB’lık alırım Sizin kararınız ancak bilinmektedir ki 20GB lık PS3 60GB’lık tan Çok daha ucuz yani Daha ucuza kendinize 60GB’lık bir PS3 yapabilirsiniz.

2rxvhgl.png


XBOX 360

Teknik Özellikler


Xbox 360'ın teknik özelliklerine şöyle bir bakmakta yarar var. Microsoft'un 2. jenerasyon oyun konsolu kabaca 3.2 GHz IBM PowerPC temelli işlemci, özel ATI grafik işlemcisi, çok kanallı ses özelliklerine sahip. Wireless (Kablosuz) controller ve 720p-1080i kalitede oyun kalitesine sahip. Sistem Wi-Fi'a hazır ve 20GB takılabilir hard disk opsiyonu ile gelmekte.

Xbox 360'ta bu sefer ektra bağlantılar için toplam 3 tane USB 2.0 bağlantısı sunulmuş. Bir tanesi arka tarafta Ethernet kablosunun yanına, diğer ikisi ise gizli bir bölmecik olan ön tarafta Power butonunun hemen altına yerleştirilmiş. İster memorystick, ister IPod gibi aletlerinizi bu şekilde Xbox 360'a bağlayabiirsiniz. Fakat bu aletlerden bilgi transferi yapılamıyor şu an için.

Harddisk

Harddisk bir önceki Xbox'ta 3,5" lik kullanılarak içinde yer alırken, Xbox 360'ta 2,5" lik Notebook harddisk modeli kullanılmış ve dışarı alınmış. Yalnız harddisk Core versiyon pakette yer almıyor ya Premium versiyon almanız ya da ayrıca Harddiski satın almanız gerekiyor. Xbox 360'ta Xbox oyunlarını oynayabilmeniz için ise Harddisk zorunlu. Çünkü Xbox 360'ta bir nevi güncelleştirilebilir emülatör yöntemi kullanılıyor. Şu an bu yöntemle 200'ün üzerinde oyun destekleniyor fakat bu güncelleştirmeler sayesinde bu sayı artabilecek. Bu yöntemin kullanılmasındaki neden olarak ise Next Gen (yeni jenerasyon) oyun konsolunu yaratabilmek olduğu açıklandı. Eğer geçmişe her oyunu direk oynayabilecek bir oyun konsolu yaratılmış olsaydı, o zaman yeni jenerasyon Xbox'tan bu kadar ilerilere gidememiş olabilirdi. Xbox 360'ta oynayabileceğiniz Xbox oyunları listesine bu adresten ulaşabilirsiniz. Eğer Xbox Live kullanıyor iseniz ve örneğin PES5 (Pro Evolution Soccer 5) oynuyor ve hastasıysanız online'dan vazgeçemiyorsanız üzülmeyin Xbox 360 ve Xbox karşılıklı olarak online oynayabilmekte. Xbox'ınızı tamamen tozlu raflara kaldırabilirsiniz.


Xbox 360 Harddisk


Xbox 360 Harddisk Demontaj

2rxvhgl.png

Controller

Bu kısım en önemli bölümlerden biri denilebilir. Xbox 360'la birlikte (Premium versiyonda mevcut, Core versiyonda ise kablolu bir Controller bulunuyor ama ayrıca Wireless Controller satın alınabilir) Wireless Controller geliyor.

Wireless Controller 2 adet AA pille çalışıyor, Controller'la beraber kutudan 2 adet Energizer pil de çıkıyor böylece gece yarısı pili nereden bulacağım şimdi diyerek dövünmüyorsunuz. Controller'da bu kez eski siyah ve beyaz tuşlardan (açıkçası kullanışsız olan) kurtulunmuş ve bunlar işaret parmağı hizasındaki tuşların olduğu yere eklenmiş ve Playstation 2'deki Controller mantığında yerleştirilmiş.

Xbox 360 Wirelles Conroller (Ön)


Controller'a önden bakıldığında orta kısmın üstünde yerleştirilmiş çok şık bir Xbox 360 logo topunu görebiliyorsunuz. Bu aynı zamanda bir tuş ve her yerde iken (oyun içinde bile) bu tuşu kullanarak ana işlemleri yapmak hatta oyun esnasında iken müziği açıp oyun oynamaya devam edebilirsiniz. Bu tuş aynı zamanda Xbox 360 kapalı iken uzaktan konsolu açmaya yarayarak hep istenilen bir şeyi gerçekleştirmiş oluyor. Üstelik bu bölümde Live'a bağlı iken arkadaşlarınızla sohbet etmeniz bile mümkün. Bu tuşun etrafında yer alan halkada ise ışıklı alan. Resimde de göreceğiniz gibi Xbox 360 topunun sol üst kısmı yeşil ışıklı görünüyor, bunun anlamı bu Controller'in Xbox 360'a 1. Controller olarak wireless bağlandığını ifade ediyor. Xbox 360'ın üzerinde ise Açma-kapama düğmesinin etrafında yine aynı mantıkta bir ışık sistemi var bu da hangi Controller'lar şu anda bağlı olduğunu gösteriyor. "Start" tuşu bu topun sağına, "Back" tuşu ise sol tarafına konumlandırılmış. Diğer tuşlar ve analog stickler yine Xbox Controller S'tekiyle neredeyse aynı. Bu controller Wireless olması yüzünden kapsama alanını merak edebilirsiniz, şunu söylemem gerek mesafeden dolayı çekmeme gibi bir problem yaşamanız olası değil, hatta içeride bulunan odalarınızdan bile kullanabilirsiniz tabi ekranı görmeden ne yaparsınız orası başka.

2rxvhgl.png


Xbox 360 Wirelles Controller (Arka)

Controller'ın arka tarafında ise pil haznesi triggerlar yer alıyor. Ayrıca orta kısımda siyah görünen soket bölümü ise Xbox Controller'ı şarj etmeye yarayan kablo bağlantısı için konumlandırılmış.


Xbox 360 Wirelles Controller ( Pil Bölümü )


Media Remote

Xbox 360 için Media Remote Controller (Xbox 360 Mini Media Remote, Premium Paket ile sınırlı sayıda birlikte veriliyor) ise bir önceki Xbox'taki Remote Controller'dan çok daha şık bir tasarıma kavuşmuş. Ayrıca Infra-red Xbox 360'ın üzerinde bütünleşik olarak yer aldığı için ekstra bir aparat takmanıza gerek kalmıyor. Xbox'ta ise bir tane Controller portunu işgal ederek 4'üncü Controller takmanızı engelliyordu. Ayrıca Controller'da bu sefer Y, X, A, B tuşları da mevcut. Bir önceki Xbox'ta DVD çalıştırabilmek için Remote Controller kit satın almanız gerekirken bu sefer buna aslında ihtiyaç yok DVD film taktığınız anda normal Controller'lar ile DVD özelliklerini kumanda etmeniz mümkün.


Xbox 360 Media Remute Mini

Media Remote'ta yeni özelliklerden biri ise Xbox Media Center tuşu. Bu tuş ile Xbox 360 ve Windows XP'nin Xbox Media Center versiyonu direk iletişime girebilecek. Elimizde Windows XP'nin Xbox Media Center versiyonu olmadığından bu bağlantıyı test etmedik. Remote Controller'da, Gamepad'de olduğu gibi en üst orta kısmında Xbox 360 logo tuşu bulunuyor ve aynı işlevleri görüyor.

250px-Xbox_360_S.png


Xbox 360 Controller ve Mini Media Remote

Xbox 360 Live Headphone

Xbox 360 Headphone (Premium pakette çıkıyor) eğer daha önceki Xbox'ta kullandıysanız aynı işlevi görüyor. Tasarımı ise Xbox 360'a uygun ve kaliteli malzemeden gerçekleştirilmiş. Bu sefer bir önceki Xbox'ta Gamepad'in üst kısıma yerleştirilen bağlantı alt tarafından monte ediliyor ve daha nazik ufak bir görüntüye sahip.


Xbox 360 Headphone

Güç Kaynağı / Adaptör

Xbox 360'ta güç kaynağı, konsolun kasasının içinden çıkartılarak dışına alınmış. Boyutları ise resimden de anlaşılacağı gibi oldukça büyük. Forum sitelerinde ve bazı makalelerde adaptörün ısınması konusunda problemlerden bahsediliyor. Açıkçası 48 saatlik Xbox 360'ın sürekli açık durma testimizde çok makul ölçülerde bir ısınma hissettiğimiz söylenilebilir.

2rxvhgl.png

Xbox 360 Adaptör


Xbox 360 Güç Girişleri ve Adaptör

HDAV Bağlantı Kablosu

Xbox 360'ta birlikte gelen HDAV kablosu (Premium versiyonda geliyor, Core versiyonda standart Composite ve stereo ses bağlantısı geliyor) toplam 6 uca sahip. 3'ü composite ve stereo, diğer 3'ü ise Component (Y,Pr,Pb) high-definition video bağlantısını gerçekleştiriyor. TV ve HDTV'yi belirlemek i.in konnektörün üzerine bir swith yerleştirilmiş ve eüer HDTV kullanıyorsanız switch'i HDTV blümüne kaydırmanız gerekiyor. Aynı konnektörde göreceğiniz kare şeklindeki siyah bölüm ise Dolby® Digital 5.1 optik ses çıkışı soketi. Bu kablo sayesinde DVD'leri izlerken progressive-scan özelliği kullanılabiliyor.


Xbox 360 HDAV Kablosu


Xbox 360 HDAV Konnektörü

Fiyat

İşte hepsimizin Bence konsol alırken ilk dikkat ettiği husus... Şöyle bir E-baydan araştırma yaptım işte sonuçlar ;

PS3 Modelleri için

40gb--->599$ (750 YTL)
80gb--->750$(950 YTL)


Xbox 360

200$dan başlıyor ve 500 $ duruyor bu durumda PS3ü ezip geçiyor Xbox 360...

Oyun Çeşitliliği ve Fiyatları

PS3 'e tam anlamıyla şuan oyun çıkmıyor...GTA IV çıkmasıyla satışlar arttı ama PS3 oyunları Çok pahalı 100-180 YTL arası...

Xbox 360 daha eski bir konsol olduğu için daha çok oyun bulunuyor...Bu oyunlar internetten warez sitelerinden indiriliyor bu yüzden ucuza getire bilirsiniz..Türkiyede XBOX oyunu daha az...

ONLİNE

PS3 sitesi halen daha devreye girmedi...Online oyunlarda sıkıntılar çekiliyor...

Xbox 360 Daha eski olmasının getirdiği avantajlarla çok sağlam bir online ağı kurmuş..Standart bir Net bağlantısıyla (256kbda denedim tık demedi)çok rahat oynaya bilirsiniz...Xbox Live bu özelliğiyle bile satmaya devam ediyor.


2rxvhgl.png

PS3'ün Eksikleri

-Çok erken ısınıyor.
-HD TVsi olmayanlar İçin hüsran..
-Az Oyun..
-Pahalı oyunlar..
-Çok büyük ve kaba...
-Tam anlamıyla devreye girememiş PS online sitesi.

X360 Eksikleri

- Kullanımda 1 yıldan sonra 3 kırmızı denilen Yanma problemi ortaya çıkıyor (Hemde büyük olasılıkla).
-PS3'e göre eski ve düzensiz bir sisteme sahip.
-PS3 göre çok eksik arayüzü ve menüsü var.


darknesscomparison.jpg


İnceleme Tamamlanmıştır.


images



AB1F25136E8443E28A90772D8AE3AD97.jpg


D54463AB91124403A929C6FE08F590F1.jpg
 
Geri
Üst